Hír és közéleti magazin

Ezeket a filmeket várjuk a legjobban 2015-ben

A Fandango online jegyportál felmérése szerint a mozirajongók a Csillagok háborúja 7. részét várják leginkább 2015-ben, pedig nem ez az egyetlen több évtizedes franchise ami jövőre folytatódik.

2015movies

Persze a végeredményen nem lepődtünk meg, sokkal meglepőbb lett volna, ha nem így van, de valahol érdekes, hogy a Star Wars-t jobban várják, mint a jelenünk legnagyobb franchise-ának számító Bosszúállók-folytatást, vagy a szintén nagy népszerűségnek és hype-nak örvendő Jurassic Park vagy Terminator-folytatást.

Sőt, ami tényleg meglepő, hogy nem utóbbi kettő valamelyik szorult a képzeletbeli dobogó harmadik fokára, hanem az Éhezők viadala franchise utolsó darabja (amíg nem rebootolják ugye), amit pedig – és most tessék jól figyelni – a februárban érkező A szürke ötven árnyalata film követ, ami egyetlen nem folytatásként van jelen a listán.

Szóval az első öt a Star Wars – Az ébredő erő, a Bosszúállók – Ultron kora, az Éhezők Viadala – A kiválasztott 2. része, a Szürke ötven árnyalata és a Jurassic World, de azért majd nem lepődünk meg nagyon, ha a jövő évi box office toplistán nem ez lesz a sorrend, hiszen a 2014-es év slágere A Galaxis őrzői tavaly fel sem került a Fandango listájára.

A fent említett öt film mellett egyébként bőven van még film ami kasszát robbanthat a mozikban, hiszen jön ugye A tenger szívében című Moby Dick-történet, a Márix alkotóinak új sci-fije a Jupiter felemelkedése, A beavatott folytatása, A lázadó, A legyek urára hajazó Az útvesztő folytatása a Maze Runner: The Scorch Trials, a San Andreas című katasztrófafilm, a Tomorrowland című fantasy Geroge Clooneyval, Terrence Malick Knight of Cups-ja amelyben Christian Bale alakít csajozógépet, a Pixels című sci-fi komédia Peter Dinklage-dzsel, a Mission Impossible 5. része, a Halálos iramban franchise 7. állomása, a Spectre címet viselő új James Bond film, a Hangya(ember), a Focus című akcióvígjáték Will Smith-szel és Margot Robbie-val, az újragondolt Fantasztikus négyes, a már említett Terminator: Genysis, vagy a Rocky és a Rambo legújabb állomása Sylvester Stallonéval, de ott van a Mad Max: Fury Road amelynek előzetesétől letettek a hajunkat, hiszen jó eséllyel soha a büdös életben nem láttunk még olyan látványos trailer, mint a harag útjáé.

És ha már előzetesek, akkor az alapján a Kingsman – A titkos szolgálat is hatalmasat dobbanthat. A Demona sikere után szabadon szintén nagy meglepetést okozhat a Cinderella, vagyis Hamupipőke története és akkor nem is beszéltünk még a bámulatos szereposztással bíró Pan-ról, amely Pán Péter történetét dolgozza fel és talán mondani sem kell, hogy már csak a “régen minden jobb volt” miatt is emberek tízezrei ülnek be a moziba.

Tom Hanks a St. James Place című Steven Spielberg filmben
Tom Hanks a St. James Place című Steven Spielberg filmben

A nagy rendezők közül is többen jelentkeznek 2015-ben, hiszen Steven Spielberg Tom Hanks-szel a főszerepben St. James Place címen forgat hidegháborús drámát, még Quentin Tarantino csak megcsinálja a korábban sztornózott The Hateful Eightet, ami a Django-hoz hasonlóan megtalálhatja a közönségét.

De ne feledkezzünk meg Ridley Scottról sem, aki éppen hazánkban forgatja a The Martian, vagyis A marsi című sci-fit, ami az év tudományos-sci-fi ínségét elnézve több mint hiánypótló alkotás lesz.

Martin Scorsese a 2013-as A Wall Street farkasa után most ismét egy könyvadaptációval jelentkezik, méghozzá Suszaku Endo Némaság című regényét viszi vászonra, amelyben két jezsuita pap Japánba látogat, hogy meggyőződjenek a keresztényellenes brutalitásról szóló hírek igazságáról, és felkutassák az állítólag hitét vesztett mentorukat. A szereposztás is nagyon izgalmas: a két szerzetest Adam Driver és Andrew Garfield, míg az idősebb papot Liam Neeson játssza majd.

A Sráckorral tavaly a kritikát és a közönséget is meghódító Richard Linklater újabb nagy húzása a That?s What I?m Talking About lehet, ami a hetvenes évek végén játszódó Tökéletlen idők című filmjének szellemi folytatása ? azaz konkrét szereplők nem térnek vissza, a középsulis cool-hangulat viszont annál inkább.

Linklater mellett egy másik tavalyi gigafilm, a Birdman rendezője Alejandro González I?árritu is duplázik, ő a szuperhős-szatíra után a The Revenant című westernnel mutatja meg magát újra, azzal a Leonardo DiCaprióval a főszerepben, akinek egy darabig ez lehet az utolsó filmje.

Animációs részről az Universal szakíthatja a legnagyobbat, amiért meghallotta a nép hangját, és két Gru-film után külön filmet áldozott a tömegek által rajongással imádott kis sárga lényekre, a Minyonokra.

Az Inside Out, vagyis Agymanók című film helyszíne
Az Inside Out, vagyis Agymanók című film helyszíne

Persze a Pixar sem pihen, hiszen érkezik az Agymanók ami már leírva is elképesztően érdekesen hangzik ? a mese főszereplői nem emberek, nem kitalált lények, hanem érzések, amelyek egy kislány fejében kavarognak.

És akkor ott van még két olyan családi film ami kihagyhatatlannak tűnik, hiszen Antoine de Saint-Exupéry A kis hercegéből, és Rudyard Kipling A dzsungel könyve című sztorijából is új moziváltozat készült.

Előbbi totálisan animációs jellegű lesz, utóbbi ? a Vasemberért felelős Jon Favreau rendezésében ? élőszereplős lesz, de a direktor elmondása szerint a Pi élete állt előttük példaként a vizuális világ megalkotása során, tehát sok-sok animált állatot várhatunk, egy darab Maugli társaságában.