Ezeket a magyar sorozatcímeket utáljuk a legjobban

-

Manapság divat lett szidni a magyar szinkront. Azonban sokan el sem jutnak a szinkronig, hiszen már a cím elveszi a kedvüket a tévézéstől. Megértjük őket.

A kondom el van vetve
A kondom el van vetve

Október végén érkezik az RTLII-re a The Glades című amerikai sorozat Tengerparti gyilkosságok címmel és a magyar cím annyira betette a kulcsot (mivel a címnek köze sincs a sorozat történéseihez ? na jó Floridában játszódik), hogy utána néztünk melyek az elmúlt évek legértelmezhetetlenebb magyarosított sorozatcímei.

Kezdenénk rögtön egy könnyebbel, ráadásul az elmúlt évek egyik legérdekesebb sorozatos próbálkozásával, az American Horror Storyval, amely az Amerikai Horror Story magyar címet kapta. Nehezen tudjuk felfogni, hogy ha a cím első szavát lefordították a Story miért maradt Story?

A TV2-n látható Briliáns elmék cím sem tudjuk milyen elv mentén születhetett meg. Bár a Suits (Öltönyösök) tükörfordítása valóban nem a legmenőbb cím lenne a magyar piacon, egy kis erőlködéssel biztosan sikerült volna találó címet adni a sorozatnak.

Igaz már korábban is belefutottunk hasonló pofonba, hiszen a TNT Rizzolli & Isles című bűnügyi sorozata Született detektívek címen szállt alá a TV2-n, mintegy meglovagolva a Született feleségek sikerét. Pontosabban csak meglovaglási szándékkal.

A The Following című sorozatgyilkosos sorozat lehetett volna akár A követők vagy A következő is ? mindkettő tökéletesen illett volna a sorozatra ? az RTL Klubnál azonban úgy látták jónak, ha Gyilkos hajsza címmel küldik harcba a nézők kegyeiért Kevin Baconéket. A Gyilkos hajsza éppen az a tucat-cím, aminél semmitmondóbbat nem is választhattak volna.

Ha már RTL Klub, igaz legtöbbször jól eldugva, de időnként műsorra tűzik az elmúlt évek legjobb drámáját, amely nem csak a nézőknél, de a kritikusoknál is hatalmas elismerést aratott. A Breaking Badről van szó, amely éppen az elmúlt hetekben búcsúzott el rekord nézettség mellett a nézőktől. A halálos beteg kémia tanár, aki belevág a drogbizniszbe a Totál szívás magyar címet kapta ? szintén átlagon felüli kreativitást mutatva, már ami a címadást illeti.

Ennél már csak a Suburgatory sokkolt minket jobban. A vígjátéksorozat egy nagyvárosi apa és lánya kertvárosi kalandjait mutatja be és mivel az első epizódban az apa egy csomag bontatlan óvszert talál a lánya fiókjában (soha többé nem tér vissza ez a momentum a sorozatba) a Viasatnál úgy látták jónak, ha a széria A kondom el van vetve címen fut a hazai tévében.

Kedves tévécsatornák! Nem kell mindenáron valami buta magyar (al)címet aggatni egy sorozatra, nekem speciel a Family Guy, a Downton Abbey, és a Dexter is megfelel, ahogy a Lost is megfelelt Pokoli éden nélkül.

Ha pedig már mindenáron erőltetjük a dolgot, akkor tegyük azt úgy, ahogy az M1 tette a The Killinggel (Gyilkosság) vagy a Revenge-dzsel (Bosszú), a Viasat3 a Falling Skies-zal (Éghasadás), esetleg a Universal Channel a Scandallal (Botrány). A tévésorozat ugyanis éppen olyan mű mint egy vers. Ha a címét megváltoztatjuk, mintha az alkotóját köpnénk szembe.

Az pedig már egy másik történet, hogy a Viasat a napokban műsorra tűzte a Spin Cityt, vagyis a Kerge várost – igaz Káoszháza címen?

Kapcsolódó

Vaginaalakú csokorral ünnepelte terhességét az Amerikai Horror Story sztárja

Emma Roberts és Garret Hedlund gyermeket várnak és az Amerikai Horror Story színésznője már tartott is egy babaváró bulit.

Anya lesz az American Horror Story szépsége

Emma Roberts és Garret Hedlund szülői feladatok elé néznek.

Újabb nyom az Amerikai Horror Story 10. évadához

Ryan Murphy ezúttal egy fotót tett közzé. Ebből kellene rájönnünk, hogy miről szól a sorozat 10. évada.

Szabad utat kapott AHS spin-off sorozata

Az FX zöld utat adott az American Horror Story spin-off sorozatának, az American Horror Storiesnak.

Most a címlapon

Hatalmas népszerűségnek örvend a Netflixen a Lupin sorozat

A szolgáltató becslése szerint az első 28 napban összesen 70 millió felhasználó fogja elindítani a sorozatot.

Brutális szereposztással jön David O. Russell új filmje

Margot Robbie, Christian Bale és John David Washington mellé ugyanis most további szereplőket jelentettek be.

VV Merci-nek gondjai akadtak az ábécével

Az Észbontókban való szereplése alkalmával a Zemplénben hársfákat ültető Merci igencsak zavarba jött attól, hogy ismét tematikus hét van,...

Szikora Robi Csikidamm hazaárulókról és farkasokról ír

A Csikidamm hazaárulóktól el kell határolódni, meg kell tisztulni, és így újjászületve várni a feltámadást, a nyarat.

A Hírstart ajánlata

Jöhet a következő?Neked ajánljuk
Ez is érdekelhet