Filmek, sorozatok, kultúra

Ezekre a kérdésekre várjuk a választ a Drága örökösök 4. évadában

Hihetetlen leleplezésekkel és fordulatokkal ért véget a Drága örökösök 3. évada az RTL Klubon. De mi várható a folytatásban és mennyire hihetünk annak, amit láttunk?

Nem panaszkodhatunk a Drága örökösök utolsó epizódjaira, hiszen a célegyenesben számtalan rejtélyt feloldottak, de azért mégis csak panaszkodunk. A Drága örökösök 3. évadában hiába derült fény rengeteg titokra, a 4. évadban talán ennél is több dolgot kell tisztáznia a sorozatnak.

 

Megtudtuk, hogy Józsi anyja miért ül egy thaiföldi börtönben, hogy miért ólálkodott Jenő a Szappanos-család környékén és azt is, hogy a Szarajevói szűz milyen úton került Szlávenhez és ezzel együtt azt is, hogy hogyan kezdődött Szláven és Kálmán bácsi kapcsolata. Azonban a rejtélyek tisztázásával csak még több vakfolt lett a történetben.

Ibolya, Józsi, Attila és a Kovács-család

Először is, ha Józsi anyja tényleg elégette a drogot, akkor mégis mi alapján tartóztatták le? Az alapján amit mesélt az egészet úgy képzeljük, hogy ő ott várt a találkahelyen, majd jött a rendőrség és lecsapott rá. Értjük mi, hogy szigor a thaiföldi büntetés-végrehajtás, de életfogytiglanra, sőt halálra ítélni valakit bizonyítékok nélkül?

Aztán ott van Kovács ezredes és a postai kimutatás esete. Mégis hogyan bizonyítaná Ibolya ártatlanságát egy postai kivonat Ökörapátból? A drogot bárhogy, bárhol feladhatták postára, nem? Van egy olyan érzésünk, hogy Ibolya története nem teljesen kerek, kíváncsian várjuk hogyan fogják ezt tisztázni.

Kálmán

Persze ez csak egy apró mellékszál a történetben. Sokkal nagyobb leleplezések is történtek. Megjelent például Kálmán, aki él és virul, ami által megtudtuk, hogy az eltűnésének titkába sokkal többen be voltak avatva, mint azt gondoltuk volna. Ezzel együtt nem teljesen érthető, hogy miért pont most bukkant fel, miközben a családja a mostaninál azért jóval nagyobb veszélynek is ki volt már téve az elmúlt hónapokban.

Emlékezzünk csak a sok emberrablása, a Kristófra, a Katára és a Mónikára leselkedő veszélyekre. A kincs pedig az ő személyes közbenjárása nélkül is eljuthatott volna az Atyától Gitta kezébe, ahogy akár ő maga is elmondhatta volna korábban Gittának, hogy a Szarajevói Szüzet Szlávennek adta, ezzel elkerülve rengeteg konfliktust.

Jenő = Goran

Kálmán felbukkanásánál is jelentőségteljesebb Jenő nagy leleplezése, aki Olga és Renátó esküvőjén bejelentette, hogy valójában ő Goran Sipsics. Jó ideje feltételeztük ezt, de közben saját magunkat cáfoltuk, hogy ha van egy férfi, aki elcsavarta a fejét Tibi anyjának, akkor hogy lett hogy közben Tibi feleségének is udvarol. Valahogy időben nem jönnek össze a dolgok, ha csak Goran nem sokkal fiatalabb, mint Zsuzsa. De a régi képeken láthattuk, hogy ő Zsuzsa és Kálmán egy korosztály. Akkor mégis hogyan lehet ő Goran? Van egy olyan érzésem, hogy ebben a történetben lesz még csavar és kiderül, hogy ő Goran fia, vagyis ifjabb Goran Sipsics (hiszen még így is bőven harcolhatott a délszláv háborúban).

Jó kérdés az is, hogy miért nem ismerte őt fel Szláven, Olga vagy éppen Gitta, hiszen idős korban már annyit nem változik az ember arca, hogy ne lehetne felismerni… Mondjuk az sem teljesen érthető, hogy valaki kiáll egy 100+ fős násznép elé – miközben évtizedek óta rejtőzködik – és közli, hogy a híres háborús bűnös…

Dorothy Walters

Szintén érthetetlen kissé Dorothy szerepvállalása. Bár egy elmélet szerint ő valójában Zsuzsa, csak átplasztikáztatta magát, ezt már a két színésznő miatt is cáfolnánk. A Zsuzsannát a múltban (20 évvel ezelőtt) alakító Vándor Éva 66 éves, még a Dorothy Walter néven bemutatkozó Sajgál Erika 55 esztendős. A két idősíkot tekintve 30 év köztük a különbség (már ha a valódi korukhoz hasonló karaktereket alakítanak), és nincs az a plasztika, ami ezt megmagyarázná. Sokkal hihetőbb, hogy Dorothy Goran, vagyis Jenő lánya, akár az előző házasságából vagy, hogy Jenő és Dorothy testvérek.

A felbukkanását egyébként nem is teljesen értjük. A történet szempontjából semmi jelentősége nem volt annak, hogy Jenő (vagyis Goran) előreküldje Dorothyt, hogy feltérképezze a falut, hiszen azt maga is jól ismerte. Vajon akkor mi szükség volt Dorothy karakterére? Reméljük a 4. évadban az ő karakterével is kezdenek valamit.

Drága örökösök Dorothy Walters

Rudolf és Franciska

Szintén nagy leleplezés volt az is, hogy kiderült Rudolf is Goran embere és Tibinek abban is igaza volt, hogy bepoloskázták a falut. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a 4. évad előzetesében azt látjuk, hogy kiderül, hogy Franciska Gitta beépített embere, akkor végképp nem értjük az egészet.

Rudolf Subicznak köszönhetően került a faluba és eddig semmi jele nem volt annak, hogy bármi köze lenne az főszál cselekményéhez. Franciska a lányán keresztül került Ökörapátiba, ráadásul először Dani oldalán bukkant fel, most meg kiderül, hogy egyrészt nincs is lánya, másrészt Gitta beépített embere?

Ráadásul ott van a korábban mutatott esküvői kép. Mintha Franciska is ott lett volna Kálmán és Gitta esküvőjén. Ez alapján még azon sem lepődnénk meg, ha kiderülne, hogy Franciska Gitta lánya.

Franciska Kálmán és Gitta esküvőjén Drága örökösök

Ti nem érzitek úgy, hogy kicsit sokat akart fogni a sorozat és végül nem kapunk mindenre logikus és elfogadható magyarázatot? Már csak az kell, hogy kiderüljön Icuka, Vilmos vagy éppen Krisztián sem az, akinek mondja magát!

Ti milyen kérdésekre vártok válaszokat? Írjátok meg nekünk hozzászólásban, vagy akár a Facebookon!

Facebook
<