Ezért olyan szervezettek és gyorsak A halottak hadserege zombijai

Mostanra valószínűleg már láttátok Zack Snyder poszt-apokaliptikus Vegas-i zombi thrillerének, A halottak hadserege legújabb előzetesét (ha nem, akkor itt találjátok), amelyben egy csapat zsoldos a zombi-apokalipszis idején egy Las Vegas-i széfet akar kirámolni.

A filmnek a Dave Bautista által alakított Scott Ward a főszereplője, akinek az a feladata, hogy csapatával behatoljon a város karanténzónájába, hogy megszerezzen 200 millió dollárt, mielőtt a kormány megsemmisíti a várost, hogy így próbálja meg megszüntetni az élőhalott fenyegetést. Esélye van arra, hogy hős legyen, és kibéküljön a kissé elidegenedett lányával, Kate-tel (Ella Purnell) is, mindössze 32 óra alatt.

Ez mind remekül hangzik, csakhogy a látványos akció mellett az előzetes meglepőbb momentuma – a zombi tigris mellett – az igencsak intelligensen és gyorsan mozgó élőhalottak feltűnése, akik eléggé kilógtak a sorból az átlagos “zombik” közül. 

A halottak hadserege

Snyder szerint két fajta zombit láthatunk majd a filmben. Lesznek a The Walking Dead univerzumából is ismert “cammogók” és lesznek az “Alfák”, akik már mutálódtak, továbbfejlődtek és persze sokkal vérszomjasabbak társaiknál. Sőt, ők nem csak, hogy csapatban harcolnak, hanem értenek és éreznek is.

“Szerettem volna, ha a közönség esélyt kap az Alfákkal való együttérzésre” – mondta Snyder a Netflix sajtóeseményén.

A halottak hadserege Netflix

“Az Alfák öntudatuknál vannak és tisztában vannak azzal, hogy már nem emberek. Ezért szerettem volna létrehozni ezt az erkölcsi kétértelműséget azzal kapcsolatban, hogy ők nem egyszerűen egy lemészárlásra váró horda, hanem egy faj, amely túl akar élni.”

A halottak hadserege (Army of the Dead) cím tehát szó szerint értendő, hiszen a filmben szereplő holtak nem “agyhalottak” hordája, hanem egy olyan zombikból álló hadsereg, amely teljesen tudatosan harcol.

A halottak hadserege május 21-én debütál a Netflixen.