Ezért szarakodtak annyit ‘A visszatérő’ forgatásán


A visszatérő stábjának minden oka megvolt az ünneplésre a héten: a Golden Globe-díj átadó gálája után ők vihették haza a legtöbb szobrocskát: A film maga, a rendező és a főszereplő, Leonardo DiCaprio is nyert: egyre biztosabb, hogy Oscar-ünnepség sem lesz nélkülük.

A_Visszatero_Oscar_HUN_1

A kanadai vadonban játszódó film stábja elképesztő körülmények között, hóban, fagyban dolgozott, de Emmanuel Lubezki, a kétszeres Oscar-díjas operatőr nyilatkozata bizonyította be, hogy valóban nem készült még úgy film, mint A visszatérő ? talán azért lett olyan, mint soha, semmi előtte.

? Nem rajzoltunk storyboardot ? ismerte el ?Chivo? a Screen újságírójának. ? Odamentünk a kiválasztott helyszínre: vittünk színészt, statisztát, lovat, kelléket, és helyben próbálgattuk, hogy mit akarunk; kerestük a filmhez illő hangulatot, világot. Kicsit strapásabb, de megérte. És mivel a forgatáshoz nem használtunk mesterséges fényt, naponta csak egy-két órát tudtunk filmezni. A többi időben próbáltunk, készültünk. Amikor kisütött a nap, vagy jött egy felhő, vagy úgy fújta a szél a havat meg a vízpermetet, ahogy Alejandro képzelte, gyorsan leforgattuk a jelenetet. De addigra minden olyan pontosan be volt lőve, mint egy balettelőadáson.

Sok mindent csak egyszer vettünk fel. Leonardo DiCaprio szívesen álldogált a fagyos folyóban? de még egyszer visszaküldeni? az talán túlzás lett volna.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés

Most a címlapon

Liv Tyler szilveszterkor kapta kézhez pozitív koronavírus-tesztjét

Liv Tyler is elkapta a koronavírust, a tapasztalatait egy Instagram-bejegyzésben osztotta meg.

Én nyerem meg a játékot, mondta VV Renátó, majd kiesett a ValóVilág 10-ből

Történelmi vereséget szenvedett VV Renátó a ValóVilág 10. évadában.

Ethan Hawke Magyarországon forgathat Marvel-sorozatot

Ethan Hawke is benne lesz a Disney+ készülő sorozatában, a Moon Knight-ban, vagyis a Holdlovagban.

Hirdetés

Hírstart