Hír és közéleti magazin

Ezt kínálja az AXN májusban

Remek sorozatokkal is filmekkel megy neki a májusnak mindhárom AXN-csatorna.

Hannibal

SPARTACUS ? AZ ARÉNA ISTENEI (SPARTACUS ? GODS OF THE ARENA) ÚJ ÉVAD PREMIER

Műsoron: 2014. május 5-étől, hétfőnként 23:00-tól

A sorozat a Spartacus: Vér és Homok (Spartacus: Blood and Sand) előzménysorozata, amely Batiatus capuai gladiátoriskolájának a felemelkedését meséli el. Az ifjú Batiatus (John Hannah) átveszi apjától a gladiátoriskola vezetését, és nagyratörő terveket dédelget: hírnévre, befolyásra és gazdaságra vágyik. A Spartacus ? Az aréna istenei című széria arról szól, hogyan emelkedik fel a Batiatus-ház a nagyszerű gladiátorainak, többek között Gannicusnak (Dustin Clare) köszönhetően. Miközben Batiatus és felesége, Lucretia (Lucy Lawless) a capuai arisztokraták gazdag és kegyetlen világába igyekszik beilleszkedni, gladiátoraik szeretteiktől elszakítva élnek, napjaik kemény edzésekből és életre-halálra menő viadalokból állnak. Nem tudni azonban, hogy az elnyomott harcosok meddig tűrnek még?

Az előzménysorozat ötlete a Batiatust alakító John Hannah és az író, Steven S. DeKnight beszélgetése nyomán született meg. Hannah karaktere ugyanis meghal az első évadban, de a színész annyira szeretett dolgozni a szérián, hogy azt mondta DeKnightnak, nagyon boldog lenne, ha valahogy továbbra is dolgozhatna velük. Mivel a Spartacust alakító Andy Whitfield romló egészségügyi állapota miatt a második évad még kérdéses volt, ezért DeKnight előállt az előzményeket elmesélő történet ötletével, melyben így Hannah is újra szerepelhetett.*

GYILKOS ESTÉK AZ AXN MŰSORÁN ? GYILKOS ELMÉK IX. ÉS HANNIBAL II.

ÚJ RÉSZEK – GYILKOS ELMÉK (CRIMINAL MINDS) IX. ÉVAD

Műsoron: szerdánként 21:05-től

Májusban folytatódik a népszerű Gyilkos elmék című sorozat IX. évada. Az izgalmas széria az FBI egyik elit nyomozócsapatának nem éppen mindennapi hétköznapjait mutatja be. A különleges egység Amerika legelvetemültebb bűnözőinek gondolkodását elemzi, hogy elébe menjenek a további bűncselekményeknek.

A Gyilkos elmék, melynek eredetileg Quantico volt a címe**, 2005-ben kezdte meg pályafutását az amerikai tévéképernyőkön. Magyarországra elsőként az AXN csatorna hozta el a nézők számára 2006 tavaszán. A sorozat különlegességét az adja, hogy nem a bűnügyekre fókuszál, hanem a bűnözésre, mint emberi viselkedésre.***

ÚJ RÉSZEK ? HANNIBAL II. ÉVAD, ORSZÁGOS PREMIER

Műsoron: szerdánként 22:00-tól

Az AXN saját gyártású szériáját több mint 100 országban, 23 nyelven mutatták be, és több mint 35 millióan kísérték figyelemmel a Sony Pictures Television Networks televíziós csatornáin 2013-ban.

A 2013-as ?év sorozata? idén áprilisban egy még csavarosabb történettel tért vissza a képernyőkre, májusban pedig további hátborzongatóan izgalmas részekkel folytatódik.

Ismét hajmeresztő gyilkosságoknak lehetünk szemtanúi és rémisztő titkok tárulnak fel, amikor holtan találnak Beverly Katz nyomozóra. A gyilkos a nyomozónő testét megcsonkította, majd groteszk ábrát készített a test darabjairól. Will Graham önként ajánlkozik a tettes profiljának elkészítésére. Elemzése szerint az elkövető nem más, mint a Chesapeake-i Hasfelmetsző és az Utánzó Gyilkos, mivel e két személy valójában egy és ugyanaz. Eközben Abel Gideont visszaszállítják az elmegyógyintézetbe, hogy megerősítse Will emlékét: Hannibal Lecter egy vacsora alkalmával valóban utalt ara, hogy ő maga a Chesapeake-i Gyilkos. Az intézetben Abel vakmerő ötlettel áll Will elé.

ROMANTIKUS SZOMBAT ESTÉK

Szombat esténként Nora Roberts romantikus történetei elevenednek meg a képernyőn. A többszörös bestseller szerző karrierjét egy legendás hóviharnak köszönheti, ami miatt nem tudott kimozdulni otthonából. Roberts az elzártságban teret engedhetett óriási fantáziájának és lejegyezte első történeteit, melyet később több mint kétszáz követett. Az 1979-es hóvihar élménye a mai napig meghatározza írói munkásságát, ugyanis hősei sorsát nem ritkán elháríthatatlan természeti erők, rejtett összefüggések befolyásolják.

Az írónő történeteiből most hat nagyszerű filmadaptációt láthat az AXN közönsége.

Műsoron:

Azúrkék égbolt (Montana Sky) ? 2014. május 3-án 19:00-tól

Holdfogyatkozás (Carolina Moon) ? 2014.május 3-án 21:00-tól

Délidő (High Noon) ? 2014. május 10-én 19:10-től

Északi Fény (Northern Lights) ? 2014. május 17-én 19:05-től

A múlt titkai (Tribute) ? 2014. május 24-én  19:05-től

Ártatlan Áldozatok (Carnal Innocence) ? 2014. május 31-én 19:05-től

KIVÉTELES ÜNNEPI ÖSSZEÁLLÍTÁS A MÁJUS ELSEJEI HOSSZÚ HÉTVÉGÉN

A május elsejei hosszú hétvégére az AXN szenvedélyes, drámai történetekkel készül.

Mindenki kedvenc Sisijének történetét két részben élhetjük át újra, most egy 2009-es feldolgozás tolmácsolásában. Ferenc József, a Habsburg Monarchia komoly és fegyelmezett császára első látásra szerelembe esik a fiatal, gyönyörű és pajkos Sisivel, akinek nővérével van jegyességben. Az uralkodó édesanyja, Zsófia főhercegnő kelletlenül beleegyezik a házasságba, de az esküvő után Sisi minden lépését szemmel tartja. A dolgok csak még komplikáltabbá válnak, amikor Sisi úgy dönt, hogy a politikai életből is kiveszi a részét?

A hosszú hétvége utolsó napján Jane Austen szerelemi történetébe leshetünk be. A 40. születésnapja felé közelítő Jane Austen már elismert írónő. Regényei hősnőihez hasonlóan bájos, szellemes és erős. Bár soha nem házasodott meg, hajadonként látszólag boldogan él. Egy nap fiatal unokahúga, Fanny kérésére Kentbe utazik, hogy segítsen a lánynak férjet választani. Férjvadászat közben Jane egyre többet mesél saját fiatalkori élményeiről: felidézi múltját, régi szerelmeit, és múltbéli döntéseit, és végül kételkedni kezd addigi életében. Lehet, hogy irreális eszmények oltárán áldozta fel a valódi boldogság lehetőségét?

Műsoron:

Sisi ? 2014. május 2-án 13:10-től és május 3-án 13:00-tól

Miss Austen bánata (Miss Austen Regrets) ? 2014. május 4-én 9:50-től

Azokat, akik inkább akcióra és krimire vágynak, izgalmas filmekkel és maratoni Sherlock-vetítéssel várja az AXN.

Műsoron:

Az első lovag (First Knight) ? 2014. május 1-jén 8:55-től

Pánikszoba (Panic Room) ? 2014. május 1-jén 21:00-tól

Angyalok és Démonok (Angels & Demons) ? 2014. május 2-án 21:00-tól

Sherlock III. évad ? 2014. május 1-jén 13:30-tól

MÉG TÖBB AXN

DRÁMAI TÖRTÉNET AZ AXN WHITE CSATORNÁN: HÖLGYEK ÖRÖME (THE PARADISE)

Műsoron: 2014. május 12-től, hétfő esténként dupla résszel

Az AXN White az 1870-es évek végébe repíti el romantikus történeteket kedvelő nézőit.

A helyszín a viktoriánus kori Anglia legelső nagyáruháza, a Paradise. A sorozatban egy vidéki lány, Denis felfelé ívelő izgalmas karrierjét és szerelmi történetét követhetjük nyomon. Denis eleinte kissé elveszettnek érzi magát az áruház káprázatos kelméi és luxuscikkei között, végül azonban minden erejét, báját és ravaszságát latba veti, hogy előre jusson a ranglétrán?

KALAND ÉS MISZTIKUM AZ AXN BLACK CSATORNÁN

Bolygók közötti kalandozásra csábítja a nézőket az AXN Black. A 2006-ban véget ért Csillagkapu testvérsorozata, a Csillagkapu: Univerzum (Stargate Universe) május végén egy második évaddal jelentkezik.

Műsoron: 2014. május 22-től, csütörtökönként 22:55-től

Kalandozásra hív a The Amazing Race IX. című amerikai valóságsorozat is, ahol kétfős csapatok küzdenek négy földrészen, húsz városon és 6000 km-en át, hogy elnyerjék a fődíjat.

Műsoron: 2014. május 4-től, vasárnaponként éjfél után tripla résszel

Az izgalmak fokozásaképpen pedig május végén David Blaine varázsolja majd el az AXN Black nézőit. Megtudhatjuk, hogy a híres mágus, illuzionista és szabaduló-művészt mi motiválja, mik a vágyai, tervei, kik a példaképei. De láthatjuk elképesztő mutatványait is, amelyeket többek között Robert de Nironak, Woddy Allennek, Geroge W. Bushnak és Stephen Hawkingnak mutat be.

Műsoron:

David Blaine: Csodálatos küzdelem (David Blaine: Beautiful Struggle) ? 2014. május 23-án 22:00-tól

David Blaine:  Valóság vagy varázslat? (David Blaine: Real or Magic) ? 2014. május 30-án 22:00-tól.