Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Ezt lehet tudni Madeleine McCann feltételezett elrablójáról

Christian Brücknernek hívják azt a német férfit, aki a gyanú szerint elrabolta és megölte a négy éves Madeleine McCannt.

Büntetett előéletű az a német férfi, aki jelenleg az első számú gyanúsítottja a Madeleine McCann-ügynek. A 43 éves férfinek eddig 17-szer kellett bíróság elé állnia, többek közt testi sértés, gyerekek szexuális bántalmazása, ittas vezetés, lopás és kábítószer-birtoklás miatt.

Gyerekeket zaklatott szexuálisan, embereket vert meg, bedrogozva vezetett – többek között ezek miatt ítélték el korábban azt férfit, akit most Madeleine McCann meggyilkolásával gyanúsítanak. Ezek mellett pedig egy 72 éves amerikai turistát is megerőszakolt 2005-ben – írja a Blikk.

Az idős asszonyt Praia de Luzban, Madeleine eltűnésének városában támadta meg, és úgy tudni, különösen kegyetlenül bántalmazta áldozatát:
kikötözte, majd meg is verte a szexuális erőszak előtt. Mindezért hét évet kapott.

A meg nem nevezett férfi jelenleg is börtönben ül, ezúttal is szexuális bűncselekmény elkövetése miatt, ami független a kislány ügyétől, aki a rendőrség jelenlegi álláspontja szerint már nem él.

A jelenleg a németországi Kiel városának börtönében raboskodó Christian Brückner hosszú bűnlajstrommal rendelkezik: már 15 éves korában bíróság elé kellett állnia betörés vádjával, két évvel később pedig kiskorú ellen elkövetett szexuális erőszakért ítélték el.

A Portugália és Németország között ingázó, kábítószer-terjesztésből és betörésekből élő 43 éves férfi a Sky News értesülései szerint három évvel ezelőtt iszogatás közben beismerte, hogy köze van a hároméves Maddie elrablásához. Barátjával a kocsmában ültek, és a tévében épp egy riportot adtak a kislányról eltűnésének tizedik évfordulóján, mikor Brückner utalást tett arra, hogy köze van a gyerekrabláshoz.

A barátban ezután szólalt meg a lelkiismeret, és a németországi rendőrséghez fordult. Brücknert az emiatt indult nyomozás lezárása után hét év börtönre ítélték, büntetését decemberben kezdte meg.

Christian Brücknernek köze lehet egy másik, német kislány eltűnéséhez is. Az ötéves Inga Gehrickének 2015. május 2-án veszett nyoma egy családi kiránduláson Németország Szász-Anhalt tartományában, ahol akkor a Maddie-ügy gyanúsítottja is tartózkodott. Büntetett előélete miatt a férfi a rendőrség látókörébe került, a házkutatás során gyermekekről készült pornográf felvételeket találtak nála, de a gyerekrablást nem tudták rábizonyítani.

A rendőrség most egy koszovói származású nőt keres, aki még 17 éves fiatalkorúként élt együtt Brücknerrel 2007-ben a kislány elrablása előtt. A pár a portugáliai Praia da Luz egyik tanyáján élt, körülbelül 25 percnyi sétára attól a szállodától, ahonnan Maddie május 3-án eltűnt. A rendőrség most mindenáron elő akarja keríteni Brückner volt párját, mert fontos információkkal rendelkezhet a férfival és akár a feltételezett bűncselekménnyel kapcsolatban.

A Scotland Yardnak sietnie kell, ha rá akarják bizonyítani Brücknerre, hogy elrabolta – vagy a német rendőrség feltételezése szerint megölte – Madeleine McCannt, ugyanis a lap információi szerint a bűnözőt vasárnap feltételes szabadlábra helyezhetik, és félő, hogy felszívódik.

Madeleine McCann egy portugáliai üdülőhelyen, Praia da Luzban tűnt el 2007 májusában, néhány nappal negyedik születésnapja előtt.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<