Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Ezt tudni eddig az Amazon A GYŰRŰK URA sorozatáról

Alakul az Amazonnál A Gyűrűk Ura előzménysorozata, már 16 színész csatlakozott az 1 milliárd dolláros projekthez.

Az Amazon feleleveníti J. R. R. Tolkien ikonikus fantasy-regényét, amelyet Peter Jackson tett talán még nagyobbá a 2000-es években. Az Amazonnál most sorozat formájában épül tovább a Gyűrűk ura univerzuma.

A becslések szerint 1 milliárd dollárból készülő sorozat történetéről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a másodkorban fog játszódni, vagyis jóval a filmekben látottak előtt. Az Amazon igencsak bízik a sikerben, ugyanis bár biztos, hogy a széria 2021-nél előbb nem nagyon fog képernyőre kerülni, az első évad előkészületei alatt megrendelte a második szezont is.

A sorozatot, akárcsak a filmeket Új-Zélandon forgatják majd. Az is hivatalos, hogy a sorozatváltozat nem direkt adaptáció lesz, csupán alapul veszi a J. R. R. Tolkien által megteremtett világot.

A sorozatban már biztosan szerepelni fog:

Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath (A Lájkolj, ossz meg, kövess! magyar származású színésznője), Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Daniel Weyman és a tegnap bejelentett Maxim Baldry.

Az alkotók:

A The Lord of the Rings szériát J. D. Payne és Patrick McKay (Star Trek: Mindenen túl) készíti el az Amazonnak, de a producerek közt Bryan Cogman (Trónok harca), Juan Antonio Bayona (Jurassic World 2., A lehetetlen, Árvaház, Szólít a szörny), Matthew Dunne (A majmok bolygója-trilógia), Gennifer Hutchison (Mad Men, Breaking Bad, Better Call Saul) és Stephany Folsom (Star Wars: Ellenállás) neve is megtalálható.

A sorozat első két részét biztosan Juan Antonio Bayona rendezheti meg.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<