Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

FEAR THE WALKING DEAD 3×13

This Land is Your Land

Bár az idei évad nem minden történését veszi be a gyomrom, én továbbra is vallom, hogy a Fear The Walking Dead sokkal jobb az anyasorozatnál.

Ehhez persze kellett, hogy az alkotók ennyire előtérbe tolják Alicia karakterét, aki egyre nagyobb és egyre kegyetlenebb döntéseket kéntelen hozni a túlélést illetően. Ami ugye azért is ironikus, mert ezzel egy időben verbális formában az ömlik ránk, hogy Madison és Nick mennyire rohadt jó vezetők lennének/lesznek…

Mégis, szépen lassan Alicia kezd minden csoportok vezetőjévé válni, akinek karaktere Travis után egy újabb fontos támaszát vesztette el Jake személyében. És ha már Travis, még mindig nem nagyon tudom megérteni, hogy a karakter halálát miért ilyen megalkuvó módon kezelték a sorozat alkotói, sokkal több/jobb funkciót adhattak volna neki.

fear-the-walking-dead-episode-313-alicia-debnam-carey-5-935

De mintha ezekkel a halálesetekkel egyébként is mostohán bánna a széria. Most halt ki két komplett közösség, és valahol még érthető(?) is, hogy sem Troy, sem Madisonék nem fordultak a kardjukba emiatt, de mintha az egész népét elveszítő  Qaletqa sem dőlt volna a kardjába… Eddig azt hallgattuk, hogy mindent a népéért tesz (ő is), most meg Madisonékhoz hasonlóan egy vállrándítással túlteszi magát az eseményeken, hogy “jó akkor menjünk a gáthoz”.

Ez persze örömteli, végre megint mozgásban lesznek a szereplők, de a The Walking Deadhez hasonlóan kezd kissé önismétlővé válni, hogy a főszereplők menedéket találnak, majd pár hét múlva jön egy élőhalotthorda, ami elsöpri őket. Szerintem, hogy ne essenek az anyasorozat hibájába folyamatos mozgásban kellene tartani a főszereplőket és nem újabb farmokat, börtönöket, Alexandriákat meg lakókocsi barikádokat kialakítani….

Ez is érdekelhet:
<