Sorozatos hírek Fear the Walking Dead: 5 dolog amiben Morgan megváltozott (és 5 amiben...

Fear the Walking Dead: 5 dolog amiben Morgan megváltozott (és 5 amiben a régi maradt)

Morgan Jones (Lennie James) a The Walking Dead egyik eredeti szereplője, az első élő személy volt, akivel Rick Grimes (Andrew Lincoln) találkozott, miután kikerült kórházi ágyából. Erős ember volt mikor első epizódban láttuk, védte kisfiát, miközben felesége halálával foglalkozott. Az új világ megterhelte őt is, és a nehéz idők folyamatosan következtek.

Az anyasorozat során, Morgan eltűnt, visszatért, ismét eltűnt, majd végül tényleg elment, hogy aztán a spin-off sorozatban, a Fear the Walking Dead 4. évadában csatlakozzon az ottani túlélőkhöz.

Ahogy Morgan jelenléte a show-ban sokszor változott, úgy a személyisége is. Persze ugyanaz az erős, erkölcsös ember marad, mint az elején, de elég sokat változott is.

10 / RÉGI MARADT: ERŐS ERKÖLCS

10

Függetlenül attól, hogy Morgan a dühös, botot viselő Morgan, vagy a “Van jobb módszer” filozófus Morgan, soha nem veszítette el erős erkölcsi személyiségét. Még akkor is, ha az ellenségek azonnali felszámolása iránti szándéktól mindenkit meg akar menteni, mindig is a sajátjaira vigyázott.

Morgan sokszor úgy érezhette, hogy elveszítette önmagát, de mélyen mindig jó, erkölcsös ember volt.

9. / MEGVÁLTOZOTT: ELVESZTETTE AZ ELMÉJÉT

9

Amikor Rick és Michonne Morgan-t egyedül rejtőzködőként találta meg a 3. évadban, a rejtekhelye köré pedig csapdák voltak felállítva, egyértelmű volt, hogy teljesen elvesztette az eszét. És érthetően. Elvesztette családját, beleértve a fiát is, és egyedül volt, senkivel nem oszthatta meg érzéseit.

Ráadásul Morgan állandó félelemben élt, ami elég, hogy bárkit megőrjítsen. Vitathatatlanul ebben az időszakban változott a legtöbbet.

8. / RÉGI MARADT: SOHA NEM FELEJTETTE EL A CSALÁDJÁT

8

Még akkor is, amikor Morgan egyértelműen kezdett érezni Grace (Karen David) iránt az 5. évadban, egyértelmű volt, hogy soha nem tántorított el felesége iránti halhatatlan szeretetétől és odaadásától. Már nagyon régen volt mikor meghalt a felesége – egészen az apokalipszis elején – Morgan mégis hű maradt hozzá.

Bár úgy tűnik, hogy végre készen áll a tovább lépésre, és potenciálisan romantikus kapcsolatba léphet Grace-szel, és máris mély köteléküket egy új szintre emelné, egyértelmű, hogy családjának mindig helye lesz a szívében, és soha nem fogja elfelejteni azt az életét, amelyben együtt élt vele.

7. / MEGVÁLTOZOTT: KÉPZETT HARCOS LETT

7

Miután időt töltött egy Eastman (John Carroll Lynch) nevű túlélővel, aki segített visszanyerni józan eszét és megtanította az aikidó művészetére, Morgan hihetetlenül tehetséges harcos lett. Fa botja megbízható társa lett, és ezzel mindenféle ellenséget le tudott gyűrni, élőt és holtat is.

Érdekes azonban, hogy ezek a képességek nem azt jelentették, hogy használni akarta volna őket. Morgan-t Eastman arra is kiképezte, hogy értékelje minden emberi élet értékét, és megfogadta, hogy soha többé nem öl meg élő embert. De ez végül változott.

6. / RÉGI MARADT: RAGASZKODÁS AZ EMBEREK SEGÍTSÉGÉHEZ

6

Morgan úgy érezte, hogy elveszítette magát, miután csatlakozott Rick csoportjához, annyira, hogy el kellett mennie, hogy megakadályozza, hogy újra megőrüljön. Így születhetett meg végül a két sorozat közötti első crossover karakter, aki a Fear the Walking Dead-hez került.

Ott csatlakozott egy új csoporthoz, és ragaszkodott hozzá, hogy mindent megtegyenek az emberek megsegítéséért. Ebben a tekintetben Morgan visszatért a gyilkosságot nem akaró régi módszereihez, amely egészen a jelenlegi 6. évadig tartott.

5. / MEGVÁLTOZOTT: LAZÁBB MORGAN

5

A legnagyobb változás Morgan-ben valószínűleg Grace-szel való barátsága lehetett. Még Rickkel is, akivel Morgan állt a legközelebb a műsorban, mindig a harcról volt szó. Grace-lel Morgan jobban tudta érezni magát, mint valaha. Meghitt részleteket osztott meg a apokalipszis előtti személyes életéről, és meghallgatta a lány történeteit is.

Bár soha nem említette meg, nyilvánvaló volt, hogy Morgan kezdett erős érzelmeket kialakítani Grace iránt, még egyfajta “randira” is ment egy bevásárlóközpontban, ahol édességet ettek és körhintára ültek. Na ez volt az első alkalom, amikor Morgan valóban élvezte az apokalipszist.

4. / RÉGI MARADT: VEZETŐI KÉPESSÉG

4

Morgan mindig is természetes vezető volt, attól a pillanattól kezdve, hogy érzékelte a helyzetet, hogy halottak kezdtek el barangolni az utcákon, fiával együtt egy házban maradtak és segítettek Ricknek, miközben ő is óvatos volt, egészen Alexandriáig.

Miután csatlakozott az új csoporthoz, Morgan ismét természetes vezetőnek bizonyult, amikor mindenki válaszokért fordult hozzá, még akkor is, amikor nem akart felelős lenni. Érvelőképessége, erős erkölcsi személyisége és fantasztikus harci képességei voltak azok, amik segítettek Morgannek ugyanolyan erős vezetőnek maradni, mint kezdetekkor.

3. / MEGVÁLTOZOTT: BŰNÖS GYILKOSSÁGOK MIATT

3 1

Egy ponton, nevezetesen közvetlenül azután, hogy halálát követően elhagyta Eastmant, Morgan hatalmas bűntudatot érzett.

A Fear the Walking Dead 6. évadjában Morgan ismét visszatért régi önmagához, kijelentve, hogy a régi Morgan, akiről Ginny tudott, eltűnt és már nem létezik. Véget ért a szép játék. Ez újra megkedveltetheti őt a rajongók körében, akik az előző évadokban nem voltak oda érte.

2. / RÉGI MARADT: A HIT MINDIG A JOBB ÚT

morgan2

Még akkor is, ha Morgan nem ellenzi, hogy az embert öljön, továbbra is határozottan úgy véli, hogy jobb életmódra van szükség. Csak nem olyan naiv módon meggyőződve arról, hogy van remény arra, hogy minden rosszfiú “jó” lesz.

Most Morgan egyszerűen meg akarja szüntetni a fenyegetéseket, újjá akar építeni egy jó emberek közösségét, és megpróbálja megmenteni a társadalmat a pusztulástól, ahelyett, hogy idegesítően hirdesse irreális igazságát azoknak, akik csak azt akarják tenni, ami a túléléshez szükséges.

1. / MEGVÁLTOZOTT: KERÜLI A CSOPORTOKAT

morgan1

Morgan annyiszor járt már oda-vissza, hogy végül egy magányos farkas lett. Valahányszor csatlakozott egy csoporthoz, azt vette észre, hogy gondolkodásmódja ellentétes az új szövetségeseivel. Olyan cselekedetekbe taszította magát, amelyekkel nem értett egyet, és újra megőrült.

Miután a Megváltókkal folytatott brutális csata után elhagyta The Walking Dead-et, Morgan meg volt győződve arról, hogy egyedül kell lennie. De aztán talált egy másik, “jó” csoportot, és ismét a túlélőkkel teli csoportban találta magát.