Fear The Walking Dead: A 6. évad a 4. évadot másolja és ennek mi egyáltalán nem örülünk

A Fear the Walking Dead 6. évadának iránya Dakota (Zoe Colletti) karakterének esetében azt kockáztatja, hogy megismétlődik a 4. évad egyik kulcsfontosságú története. Amit a sorozat jelenleg Dakotával csinál, az nem különbözik attól, ahogy Charlie (Alexa Nisenson) bekerült a csapatba.

Ha még nem láttad a Fear The Walking Dead 6. évadának legutóbbi részét, akkor eddig és ne tovább!

Zoe_Colletti_Fear_The_Walking_Dead_Dakota

Amikor Dakota bekerült a sorozatba, úgy mutatták be, mint egy fiatal lányt, aki utálta, ahogy Virginia (Colby Minifie) irányítja a “kis úttörőit” és a településeit. Vágyott arra, hogy elszakadjon attól a személytől, akiről azt hitte, hogy az idősebb testvére, és ez végül sikerült is neki. Szeretett volna csatlakozni Morgan új közösségéhez, de a lelepleződés (hogy ő Cameron gyilkosa), majd a John (Garret Dillahunt) megölésére vonatkozó döntése ennek útjában állt. Úgy volt, hogy Virginia mellé száműzik, de amikor June megölte Virginiát, Dakota maradhatott a gáton összejött közösségben.

Dakota persze még messze nem elfogadott tagja a közösségnek, de Morgan (Lennie James) és a többiek emberséges megközelítése miatt úgy tűnik, hogy a Fear the Walking Dead Charlie történetét másolja. A 4. évadban a lány agyonlőtte Nicket (Frank Dillane), megtorlásul azért, mert az megölte Ennis-t (Evan Gample), aki gondoskodott róla. Mivel még csak gyerek volt, nem tettek ellene semmit. Előbb együtt utazott a főszereplőkkel, majd együtt élt Aliciával (Alycia Debnam-Carey), aki sokáig küzdött azzal, hogy Charlie megölte a bátyját. Most, hogy Dakota a 6. évadban lehetőséget kap, hogy a gáton maradjon, Morgan emberei végül talán ugyanúgy elfogadják őt is, mint Charlie-t.

fear-the-walking-dead-alexa-nisenson-charlie

Megbocsátani egy gyereknek, amiért megölte a főszereplőt, és a sajátjaik közé fogadni, ez egy olyan történet, amit a Fear the Walking Dead már megtett, így nem lenne olyan érdekes, ha Dakota ugyanolyan jövő előtt állna, mint Charlie. Ezért lenne a legjobb, ha a sorozat felvállalná a két karakter közötti különbségeket, és egy teljesen új történetet kínálna Dakotának.

Ez tűnik a legjobb megoldásnak, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy nagy a különbség kettejük között, ami a rossz cselekedeteiket illeti. Charlie bosszút állt azon a személyen, aki megölte azt, aki a legközelebb állt a családjához, míg Dakota tettei mögött nem bosszú, hanem alapvető gonoszság húzódott meg. Cameront csak azért ölte meg, mert dühös volt rá, amiért tönkretette a terveit. Aztán manipulálta John Dorie-t, hogy nyomozzon a halála ügyében, majd később őt is megölte, miután rájött az igazságra. Tudatosan megölt egy jó embert, hogy biztosítsa magát Morgan csoportjában.

Dakota egyértelműen sokkal sötétebb úton jár, mint Charlie, ezért lenne értelme, hogy ne legyen képes az alkalmazkodásra Morgan szabályaihoz. Egyáltalán nem lenne meglepő, ha megölne még valakit, ha az bármilyen okból az útjába állna.

Az is elképzelhető, hogy csatlakozik a Fear the Walking Dead 6. évadának következő gonosztevőihez, akik úgy tűnik, hogy a “The End is the Beginning” (A vég a kezdet) feliratú, festékszórós üzenet hátrahagyásáról ismert csoport tagjai lesznek.

Elnézve, hogy mit tett Dakota, és hogy nem bánt meg semmit a tettei miatt, jobban illik rá, hogy gonosztevő legyen, mint, hogy a jófiúk egyikévé váljon.