A Fear The Walking Dead legutóbbi távozója elmagyarázta miért jelentős a karaktere halála

A Fear the Walking Dead 6. évadának fordulatos második fele a 9. résszel, a “Things Left to Do”-val, vagyis az “Elintéznivalók”-kal folytatódott.

(Ha még nem láttad az epizódot semmiképpen ne olvass tovább!)

fear-the-walking-dead-june-dorie

A Fear The Walking Dead legújabb részében egy újabb főszereplőtől búcsúztunk, bár valószínűleg kevés néző fogja őt gyászolni.

Virginia, a sorozat eddig hat évados történetének egyik legegyedülállóbb gonosza, June keze által lehelte ki az utolsó leheletét, akinek férjét, John Dorie-t Dakota (mint kiderült Virginia lánya, nem nővére) gyilkolta meg a múlt héten.

Mondanom sem kell, hogy a “Elintéznivalók” az évad eddigi legkövetkezetesebb epizódja, és Virginia halála kétségtelenül megváltoztatja minden egyes ember pályáját, akivel eddig kapcsolatba került.

De mindenekelőtt: Miért húzta meg June a ravaszt, és lőtte szét Virginia agyát?

Fear June és Ginny A “Temessük el Jasper lába mellé” című részben June az irgalom legborzalmasabb formáját mutatja be, amikor úgy dönt, hogy megmenti Virginia életét azzal, hogy amputálja a zombik által megharapott kezét, amikor együtt rekednek az olajmezőkön, mindezt cserébe Virginia beleegyezéséért, hogy kórházat építsen, hogy ő és Sarah a saját feltételeik szerint működtethessék és szolgálhassák a közösséget. De amikor June néhány epizóddal később megtalálja férje, John zombivá vált holttestét egy folyóparton, érthető módon elveszti a türelmét Virginiával szemben.

Egy feszült szembesítés során June megkérdezi, hogy tudja-e, miért lőtte Dakota – ahogy Morgan az adó-vevőn keresztül elmagyarázta – mellbe a férjét, de Ginny némának tetteti magát. Ginny tudja, hogy Dakota ölte meg Cameront, ami Janis bemártásához és kivégzéséhez, valamint John halálához vezetett. És ezúttal June már messziről megérzi Ginny hazugságait.

A legutóbbi epizód utolsó pillanataiban June egyedül marad a beteg Ginnyvel, és fegyvert szegez a fejéhez – ugyanazt a fegyvert, amellyel Dakota megölte Johnt. Rájött, hogy soha nem kellett volna életben hagynia Ginnyt. “Te vagy az oka. Mindig is te voltál” – mondja June, miközben meghúzza a ravaszt.

June azt is megemlíti, hogy “nem védte meg [a] lányát, amikor megölt valakit”, utalva ezzel Rose-ra, a lányára, aki átváltozott és járványt okozott egy FEMA-táborban, amikor June nem tudott időben gyógyszert vinni neki (ezt már a 4. évadban megtudtuk). Amikor June látja, hogy Virginia nem tudja felelősségre vonni a lányát a tetteiért, rájön az őrült gyarmatosító csalárdságának és kétségbeesésének teljes mértékére, és véget vet a rémuralmának.

Fear The Walking Dead June Virginia

Igen, Virginia története véget ért, de a hatalmas felfedezés, hogy Dakota a lánya, új megvilágításba helyezi, hogy miért viselkedett eddig ilyen állatias elszántsággal.

“Ő egy förtelmes nő. Haszonelvű, gyarmatosító, fasiszta hajlamai vannak” – mondta a Virginiát alakító Colby Minifie a Den of Geeknek. “De ez az apokalipszis. Az emberek elég visszataszító módon viselkednek a túlélés érdekében. Nem rajongok érte, mint emberért, de megértem őt. Meg kell kérdezned, miért csinálja ezt? Honnan jött? Ez egy anya szeretete a gyermeke iránt. Ez egy hatalmas téma, ami sok karaktert végigkísér az ívükön. Amikor egy “gonosztevőt” játszol, nem gondolhatsz arra a személyre gonosztevőként. Az ügyvédjüknek kell lenned, és meg kell találnod az okokat, hogy miért teszik mindazt, amit tesznek.”

Az a felfedezés, hogy Virginia azért építette fel Lawtont, hogy normális életet biztosítson a lányának, érthetőbbé teszi a tetteit, bár nem kevésbé alattomossá. Amikor Ginny végül bevallja a Dakotához fűződő valódi kapcsolatát, ez egy olyan pillanat, amely kétségtelenül meghatározza, hogy Dakota milyen emberré válik a továbbiakban.

“Annyira kíváncsi vagyok, mi történik Dakotával annak a halála után, akit gyűlölt, és akiről most már tudja, hogy az anyja” – mondja Minifie. “Ginny halála és a többi karakter reakciója a halálára hatalmasat lendít majd előre a történeten”.