Fekete Özvegy sorozat a Netflixen?

A Marvel és a Netflix Daredevil-je óta nagy lázban égnek a képregénysorozatok rajongói és már megindultak a találgatások az újabb közös projektet illetően. Első körben a Megtorló története merült fel, mint ami a Fenegyerek történetéhez hasonlóan megvalósítható lenne, de a Screenrantnak is van egy merész elgondolása, méghozzá Scarlett Johansson Bosszúállók-beli karakterével, Natasha Romanoff-fal, vagyis a Fekete Özvegy-gyel.

Black-Widow-by-Dave-Daring---DeviantART

A portál szerint a karakter azért is lenne ideális választás, mert annak ellenére hogy egy mozifilmet nem mer megkockáztatni a Marvel, Johansson mégis csak az univerzum arca és legtökösebb nője jelenleg, a sorozatos formátum pedig tökéletesen megfelelne arra, hogy megfelelő háttértörténetet kapjon a karakter. Ráadásul nem sokat tudunk Romanoff múltjáról, érdekes lenne látni, hogyan válik azzá aki most.

Amit eddig megtudtunk Romanoffról az viszont remek alapanyag: Gyilkos kislányok, kémek, brutális kiképzés, erőszak, sterilizáció és korrupció, vagyis éppen olyan pontok, amiből  a Netflixen egy elég sötét sorozatot lehetne készíteni. (Egyébként a témát nem csak a Bosszúállók-filmek, de az Agent Carter sorozat is érintette.)

Black-Widow-Solo-Movie-Netflix-Series

Ráadásul a karakterben rengeteg lehetőség van (még úgyis, hogy a mozifilmes univerzum már átírta kicsit ezt). Amellett, hogy megmutatják a fiatalkori kiképzését mondjuk flashbackekben, megmutathatnák néhány korábbi küldetését, a kapcsolatát Sólyomszemmel (megtudhatnánk végre mi is történt Budapesten!) satöbbi. És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy mennyi easter egget lehetne elszórni a sorozatban.

A Screenrant azt is kiemeli, hogy Romanoff kém-mivoltja is remek alap lenne a sorozathoz, hiszen elég ha csak az 1999-es “Itsy-Bitsy Spider” miniszériát vesszük alapul. Ebben a történetben egy új bio-fegyverért küldik el Natashát, csak azért, hogy ott megtudja: Yelena Belova vadászik rá, mert pályázik a Fekete Özvegy címre. Ebben a kém a kém ellen sztoriban kiválóan be lehetne mutatni, hogy Romanoff hogyan ébred rá, hogy ki ő és kihez is tartozik valójában.

Black-Widow-Origin-Backstory-Marvel-Movies

A sorozat ráadásul remekül illene a Marvel-univerzumba, hiszen a Fekete özvegy eddig is összekötő kapocsként szolgált. Szerepelt a Vasemberben, az Amerika Kapitány: A tél katonájában, ráadásul az Agents of S.H.I.E.L.D. és Carter ügynök sorozatokban is rengeteg utalást tettek rá, egy saját sorozattal nem csak, hogy fontosabb karakterré válna, de még tágabbá tenné a Marvel-univerzumot.

A portál egyébként azt is megjegyzi (mintha csak Johanssont győzködné), hogy ez nem csak a Marvel univerzumnak, de a színésznőnek is jót tenne, hiszen bár hosszabb lenne a forgatási ideje a sorozatnak, mint egy mozifilmnek, de utána sokkal többet pihenhetne (a gyermekével), hiszen nem jár annyi reklám- és marketingkötelezettséggel, mint egy mozifilm.

És a legjobb, hogy valaki már meg is csinálta a nemlétező sorozat introját.

FEKETE ÖZVEGY – KÉPREGÉNYES TÖRTÉNETE

Natalia Romanova, egy orosz nemesi família leszármazottja, bár családjáról keveset tudunk, valószínűleg Natalia gyermekkorában meghaltak. Natalia-t, egy Ivan Petrovitch nevű orosz katona nevelte fel, aki napjainkban a Fekete Özvegy személyi titkáraként (sofőr, tanácsadó, mindenes) dolgozik. Romanova nagyszerű atléta, iskolai tanulmányait kitűnő eredménnyel végezte, majd balett táncosként kezdett dolgozni a Szovjetunióban, később feleségül ment egy szovjet tesztpilótához, Alexi Shostakov-hoz, és felvette férje vezetéknevét.

A Shostakov családra a KGB is felfigyelt, és beszervezték őket az orosz titkosrendőrséghez különleges feladatok ellátására. Shostakov-ot, a hazának tett szolgálatai elismeréseként, kiválasztották a Vörös Őr projectbe, amely az Amerika Kapitány létrehozó eljárás orosz megfelelője volt. Azonban Shostakov, egy rakéta kísérlet során életét vesztette, Natalia pedig önként jelentkezett a KGB szuperkém kiképző programjába, amely révén a Fekete Özvegy vált belőle.

Black-Widow-Its-Bits-Spider-Miniseries-Natasha-Romanoff

A Fekete Özvegy első megbízatása miatt, az USA-ba utazott, hogy társával, Boris Turgenov-al, elkapjanak és megöljenek egy disszidens orosz tudóst, Professzor Anton Vanko-t, aki a Stark Iparvállalt kutatójaként dolgozott. Tervüket végül az eredeti Vasember, vagyis Tony Stark akadályozta meg.

A Fekete Özvegy időközben beleszeretett a Sólyomszem néven ismert Bosszú Angyalba, és már nem tudott feladatára koncentrálni. Natalia felmondott a KGB-nek, munkaadói azonban elfogták őt, mert nem akarták elveszíteni szuperkémüket, agymosást hajtották végre rajta, majd a Bosszú Angyalai ellen küldték őt. Sólyomszem segítségével emlékei lassan visszatértek, és felajánlotta szolgálatait a S.H.I.E.L.D.-nek, majd egy ideig a Fenegyerek segítőtársa lett a bűnüldözésben. Románca Sólyomszemmel ekkor véget ért, jelenleg szabadúszó kalandor.

Szólj hozzá