Filmek, sorozatok, kultúra

Feldolgozás készül a Más világból

Jövőre lesz 20 éves a film, időszerűnek gondolják minden idők egyik legjobb kísértet-históriájának feldolgozását.

A Chilében született, de spanyol származású Alejandro Amenabar 2001-ben mutatta be Nicole Kidman főszereplésével a Más világ (The Others ) című filmjét és sokak szerint máig ez minden idők legjobb kísértethistóriája.

A Golden Globe- és BAFTA-díjra jelölt film feldolgozásának jogát a Sentient Entertainment szerezte meg, de egyelőre nem világos, hogy csak modernizálni szeretnék a történetet vagy pedig az egész történetet újragondolják.A filmnek egyelőre sem rendezője, sem főszereplői nincsenek.

A más világ hivatalos szinopszisa szerint a helyszín Jersey szigete, 1945-ben. A II. világháborúnak vége, de Grace férje nem tért vissza a frontról. A nő egyedül, és szigorú erkölcsi normáktól vezérelve neveli fel gyermekeit a viktoriánus házban. Lánya és fia furcsa betegségben szenvednek: nem tehetik ki magukat direkt napfénynek. Amikor három új szolgáló érkezik a házhoz, meg kell tanulniuk a legfontosabb szabályt: a kastélyt mindenkor félhomályban kell tartani; egyetlen ajtót sem szabad kitárni anélkül, hogy a mögötte lévőt be ne zárták volna. Ám a Grace által fenntartott szigorú rend felborul. Grace, a gyerekek és az őket körülvevők végzetes lépésre szánják el magukat.

Ha spanyol ajkú rendezők misztikus thrillerei érdekelnek, akkor ajánljuk figyelmedbe ezt a TOP10-es válogatást.

<