Filmek, sorozatok, kultúra

Feldolgozás készül a Twisterből

Jan de Bont 1996-ban bemutatott katasztrófafilmje Joseph Kosinski rendezésében születhetett újjá.

A Michael Crichton forgatókönyve és Steven Spielberg produceri felügyelete alapján készült hurrikános mozi nagyot ment a mozikban a maga idejében, hiszen Helen Hunt és Bill Paxton viharvadászatára majdnem 500 millió dollár értékben váltottak mozijegyet.

Nem csoda, ha a Universal Pictures lát fantáziát a témában, amelyhez már leszerződtették Frank Marshallt a produceri teendők ellátására és most a Top Gun: Mavericket is készítő Joseph Kosinski rendezővel állnak tárgyalásban.

Az eredeti film szinopszisa szerint Oklahomában az utóbbi ötven év legnagyobb vihara készülődik. Erre a viharra várt a két rivális tudóscsoport, akik most akarják beírni nevüket a tudósok nagykönyvébe. Mindkét “viharvadász” csapat elsőként akarja saját berendezését bejuttatni a tornádó belsejébe, hogy értékes adatokat nyerjenek a forgószél viselkedéséről. Amelyiknek sikerül, megfejtheti a tornádó rejtélyét, és számtalan életet menthet meg. De ehhez egyenesen a szörnyeteg útjába kell állniuk, és mindig az örvénylő légoszlop előtt kell járniuk, megbecsülve kiszámíthatatlan mozgását.

<