Hír és közéleti magazin

Felicity Jones lesz a Star Wars spin-off főszereplője

Miután a Disney felvásárolta George Lucas cégét, a Lucasfilmet, hamar bejelentették, hogy 2015 és 2019 között minden évben moziba küldenek egy-egy új Star Wars-filmet – kétévente jelentkeznek az új trilógia egyes részei, míg a köztes években úgynevezett spin-offokatt, azaz egy-egy karakterre vagy történetszálra fókuszáló, különálló filmeket dobnak piacra.

Jones arrives to accept the Breakthrough Performance award at the National Board of Review Awards Gala in New York

Az első ilyen film a most decemberben érkező hetedik Star Wars-epizódot követően, 2016-ban érkezik, a sztoriról azonban egyelőre még nincs hír. Eddig egyedül annyi volt biztos, hogy az a Gareth Edwards lesz majd a rendezője, aki 2010-ben a Monsters című sci-fivel robbant be, majd tavaly a Godzillával jelentkezett. Most kiderült a forgatókönyvíró neve is: az a Chris Weitz veti papírra a történetet, akit korábban az Egy fiúról című film forgatókönyvéért már Oscarra is jelöltek, de a Z, a hangya, Az arany iránytű és az idén bemutatandó Hamupipőke is az ő nevéhez fűződik.

A női főszereplő az a Felicity Jones lesz, aki az idei Oscar-díjátadón a legjobb női főszereplő díjára esélyes, a Stephen Hawking életét feldolgozó A mindenség elméletében mutatott alakításáért. A férfi főszerepre egyelőre két nevet pletykálnak a Hollywood Reporter szerint: a Breaking Badben Jesse Pinkmant játszó Aaron Paulét és a venezuelai Édgar Ramirezét.