Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

A FERTŐZÉS főszereplői adnak tanácsokat a koronavírus-járvány kapcsán

A 2011-ben bemutatott Fertőzés című film főszereplői most videóban osztogatnak tanácsokat arról, hogyan kezeljük a járvány-helyzetet.

A Fertőzés című “sci-fi” sztárjai is beszálltak a felvilágosító kampányba: Matt Damon, Laurence Fishbourne, Kate Winslet, Jennifer Ehle és Marion Cotillard otthon készült videóikban tudósok segítségével adnak jó tanácsokat a koronavírus-járvány elleni védekezésre.

Steven Soderbergh Fertőzés című filmjét 2011-ben mutatták be, de a koronavírus-járvány kitörése után ismét a legnézettebb produkciók közé került. A film egy fikciós, rendkívül gyorsan terjedő világjárvány lehetőségével foglalkozott, de az alkotók a téma számos szaktekintélyét keresték meg, így a produkció hiteles lett.

A film sztárjai most a Columbia Egyetem tudósainak segítségével látják el tanáccsal a koronavírus terjedése miatt aggódókat.

A film egyik főszereplője, Matt Damon például arról beszél, hogy az ő karaktere például immúnis volt a filmbéli járványra, de a valóságban senki nem immúnis a koronavírusra. A színész mindenkit arra biztat, hogy ne hallgassanak másra, csak a szakemberekre – mint amilyenek például a filmen is dolgoztak.

Laurence Fishburne pedig arról beszél, hogy bár régen a kézfogással jelezték egymásnak az emberek, hogy nincs náluk fegyver, most éppen a kézfogás a fegyver és kötelességünk mindent megtenni azért, hogy lassítsuk a vírus terjedését, már csak a frontvonalban dolgozók miatt is.

Kate Winslet a kézmosás fontosságára hívja fel a figyelmet. Mint mondja mindenki úgy mosson kezet, mintha az élete függene tőle, mert az is függ.

Jennifer Ehle Matt Damonhoz hasonlóan azt hangsúlyozza, hogy a koronavírus új kórokozó, úgyhogy senki sem immúnis rá, mindenki kortól vagy etnikumtól függetlenül megfertőződhet.

Marion Cotillard arról beszél a videójában, hogy hogyan érhet véget a mostani megállíthatatlannak tűnő koronavírus-járvány és nekünk mit kell ennek érdekében tennünk.

A napokban derült ki az is, hogy a Fertőzés egyik orvosszakértője, Dr. Ian Lipkin is megfertőződött a koronavírussal.

Ez is érdekelhet:
<