Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

Filmajánló: Lakott sziget / Inhabited Island

A youtube videómegosztó oldalon való bolyongásom során találkoztam egy olyan anyaggal ami így terjengett, hogy ?Lakott sziget ? A betiltott film?. MIÉRT? Rájössz Te is, mert nem akarják, hogy?.?

A youtube videómegosztó oldalon való bolyongásom során találkoztam egy olyan anyaggal ami így terjengett, hogy ?Lakott sziget ? A betiltott film?. MIÉRT? Rájössz Te is, mert nem akarják, hogy?.? . Több sem kellett, megragadta a fantáziám gondoltam utána nézek mi is ez valójában.

A0

?A Lakott sziget (oroszul: ????????? ??????) Arkagyij és Borisz Sztrugackij tudományos-fantasztikus regénye. A regényt 1969-ben fejezték be a Sztrugackij testvérek, azonban a Szovjetunióban csak cenzúrázva jelenhetett meg: először a Neva magazinban folytatásokban, majd 1971-ben könyv formájában. A rendszerváltás után Borisz Sztrugackij eltávolította a regényből a cenzúra által megkövetelt változtatásokat. A regény magyar nyelven csak 2009-ben jelent meg Weisz Györgyi fordításában. A magyar kiadás alapjául szolgáló orosz kiadás már a mű cenzúrázatlan változata?.

Hmmmm,,,,,,, Röviden összefoglalnám hogy én mit szűrtem le filmről.

A film önmagában nagyon jó. A sztori csillagos 5ös, a látvány remek , és egy percre sem ül le a menete igaz a romantikus szál számomra egy scifiben másodlagos dolog marad mindig is. Ebből hála az égnek keveset is kapunk.

Adva van tehát egy viszonylag technikailag fejlett jövő ahol a világűr békés célú felfedezése már minden napos dolog és itt jön a képbe a mi főhősünk Makszim, aki az a tipikus orosz szépfiú .

Egy baleset során landol egy bolygón ahol mint később rájön az ismeretlen atyák uralkodnak totális irányítás alatt tartva a lakosságot , őrtornyokkal és a birodalmi gárdával karöltve vigyázzák a polgárok nyugalmát elhárítva a belső és külső fenyegetést.

Az őrtornyok a polgárok és a gárda szemében rakéta elhárító tornyok, de valójában naponta kétszer sugárzást bocsájt ki magából, amitől az arra érzékeny emberek olyan görcsös állapotba kerülnek amitől a még ébren lévők is azt hiszik, hogy korcsok akik a birodalom nagy ellenségei. Na ennyit a sztoriról dióhéjban.

Az oroszok mindig is tudtak jó filmet csinálni és ezzel a mozival is igazolták ezt.

Csak dicsérni tudom a színész alakítások (nem vagyok egy nagy filmkritikus) számomra hitelesek, ahogy egyik barátomnak fogalmaztam röviden: van benne szenvedély,

Nem egy hollywoodi sorozatgyártott termékről van szó de bátran ajánlom mindenkinek aki kedveli az ilyesfajta remekeket 🙂

A film egyébként 2008-as, a rendezői székben Fjodor Bondarcsuk ült, a főbb szerepekben pedig Vasiliy Stepanov, Yuliya Snigir, Pyotr Fyodorov, Sergey Garmash és Yuriy Kutsenko látható.

És íme a teljes film, magyar felirattal:

Sőt, itt a második rész is:

GD

<