Fordult a kocka – The 100 5. évad 1. rész kritika

The 100 (2018)

Folytatódik a The CW nagysikerű sorozata. Lássuk, hogyan teljesített az évadnyitó.

|SPOILEREK A LÁTHATÁRON|

A The CW aztán nagyon ért ahhoz, hogy olyan sorozatokkal dobálja meg a nézőit -legfőképp a fiatal felnőtt korosztályt-  amelyek kivételesen jó első évaddal startolnak, aztán pedig szép lassan, netán jó gyorsan egyre gagyibbá vagy érdektelenné válik. Ezeknél a sorozatoknál így előbb-utóbb eljön a minden eldöntő pont, amikor kiderül, hogy ilyen marad a végsőkig vagy sikerül összeszedni a projektet és visszahozni az életbe. Számomra a The 100 az utóbbi.

Erős első évad, viszonylag izgi második, unalmas harmadik, közepes negyedik és úgy látszik, visszatérő ötödik évad ( az első rész legalábbis ). A show a második évadot követően számomra hihetetlenül gyengén hozta azt, ami annyira megtetszett a kezdetekkor. A történet mondhatni folyamatosan erős maradt, de sokszor fókuszált a nagyon mellékszereplők szálára hosszú időre ( feleslegesen).

Nem is jött így rosszul, hogy jó sok szereplőtől elbúcsúzhattunk, hiszen a történet szerint végigsöpört a világon a Primfaya, így aki nem volt a bunkerben, az űrben vagy csak nem volt simán Clarke az meghalt.

Az 5. évad 1. része 2 hónappal a radioaktív hullám után veszi fel a fonalat Clarke szemszögéből. az epizód nagy részében végigkövethetjük, hogy hogyan is küszködött egyedül, majd hogy hogyan találkozott Madivel.

Semmi felesleges jelenet, vagy időhúzás, egyszerűen jó és szépen felépített rész volt, de két dolog tetszett igazán. Az első: Clarke karakterfejlődés. Nagyon remélem, hogy végre véglegesen marad ez a badass jellem és az írók nem viszik vissza megint a szenvedős Clarke-ba, amit amúgy évadról-évadra sikeresen elkövettek. A másik pedig, hogy a történelem megismétli önmagát csak szerepcsere formájában. Égiekből földiek, tehát tulajdonképpen visszatértünk az első évadba, ami rengeteg lehetőséget hordoz magában, várom a következő részt.

Szólj hozzá