Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

Galavant, a hős

Elindult az ABC ki nem mondottan kísérleti jellegű kosztümös musical-vígjátéka, a Galavant melynek címszereplője egy legendás harcos (Joshua Sasse), akinek szívszerelme Magdalena (Mallory Jansen) a még véletlenül sem jóságos Richárd királlyal (Timothy Omundson) él elég fura házasságban, ami ugye már éppen elég alap ahhoz, hogy szívből gyűlöljék egymást.

Galavant sorozat

Szóval az eset valahogy úgy zajlott, hogy Galavant és Magdalena jól megvoltak, amíg a király szemet nem vetett a nőre, akit magával vitt, majd kényszerítette, hogy legyen a felesége. Vagy mégsem, mert időközben Magdalenának nagyon bejött az a hatalom dolog, nagyjából ez idő óta veszi hülyére a királyt. Azóta Galavant magába roskadva éli iszákos életét, csakhogy egy spanyol királylánynak köszönhetően (Karen Davis) esélyt kap arra, hogy visszavágjon.

Nagyjából ez lenne a Galavant alaphelyzete, amelyben a készítők ígéretéhez híven rengeteg zenés, táncos jelenet van, amelyek persze a humorra vannak felfűzve. Egy ilyen jelenetet egyébként nagyjából egy nap alatt vesznek fel – nem kis munka lehet.

Galavant sorozat jelenetfotó

A Galavant egyébként tényleg vicces, szerethető történet, de eléggé rétegsorozatnak tűnik ez egy országos csatornára, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyien fognak leülni elé, illetve, hogy akik leültek a pilotra kitartanak-e a sorozat mellett a végéig.

A színészek, a dalok, a kosztümök, a koreográfiák egyébként hibátlanok, ráadásul a karakterekkel is úgy üzérkedtek, hogy a rosszfiúk is szerethetőek legyenek, élén a “gonosz királlyal”, aki a saját orránál nem lát messzebb.

Bár nem tartozik közvetlenül a sorozathoz, de külön dicséretet érdemel a sorozat magyar fordítója EvilConCarne, aki 24 óra alatt hozott össze egy minőségi magyar fordítást a Galavanthoz, amelyben még a dalokat is átültette magyarba.

10/6

<