Gary Dauberman írja a Borzalmak városa forgatókönyvét

Egy ideje már tudni lehet, hogy James Wan a Stephen King-univerzumba is belekóstol és filmre viszi a Borzalmak városa (Salem’s Lot) című King-regényt.

A The Wrap egy bennfentesre hivatkozva írta meg, hogy Gary Dauberman, az AZ és az Annabelle-filmek, valamint Az apáca és a Mocsárlény sorozat forgatókönyvírója (egyben az Annabelle 3. – Hazatérés rendezője) írja a szkriptet James Wan filmjéhez.

A Borzalmak városa főhőse Ben Mears író (ez volt Stephen King második kiadott műve és az első, amelynek egy író volt a főhőse), aki visszatér a Jerusalem’s Lot nevű kisvárosba, hogy kiírja magából gyermekkori traumáját, amikor is a városka egyik házában meglátta egy gengszter felakasztott tetemét.

Mears azonban nem tud kizárólag az írásra koncentrálni, hiszen visszatértével egyre több megmagyarázhatatlan esemény történik Jerusalem’s Lotban. A nyomok pedig ugyanabba a titokzatos házba vezetnek, amelybe az író gyermekkorában beszökött, és ahol az a bizonyos félelmetes látvány tárult elé. Minden jel arra mutat, hogy a ház lakói vámpírszerű lények, amelyekkel Mearsnek és néhány elszánt városlakónak meg kell küzdenie.

A regényt 1979-ben már feldolgozta Tobe Hooper filmrendező, ez a minisorozat magyarul A gonosz háza címen jelent meg. 1987-ben egy indokolatlan folytatás is készült, ezt már Larry Cohen rendezte és a Vámpírok városa (A Return to Salem’s Lot ) címen érdemes keresni. 2004-ben is készült egy két részes, tévére adaptált produkció, ez már hazánkban is a Borzalmak városa címet kapta. Ebben Rob Loe játszotta a főszerepet, de Donald Sutherland, James Cromwell és Rutger Hauer is feltűnt benne. A két részes tévéfilmet Mikael Salomon készítette.

Szólj hozzá