Hír és közéleti magazin

George Floyd-ügy: Ausztrál tudósítókat vertek élő adásban a rendőrök

Egy hete tartanak a tüntetések az Egyesült Államokban, miután George Floyd egy rendőri intézkedés közben meghalt Minneapolisban.

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök azt követeli az amerikai hatóságoktól, hogy vizsgálják ki, miként történhetett, hogy két, munkáját végző ausztrál tudósítót rendőrök bántalmaztak a Fehér Háznál. Az eset akkor történt, amikor várták, hogy Trump megjelenjen és beszédet mondjon, de az amerikai elnök csak egy fotó kedvéért sétált át a Fehér Házból a szomszédos Szent János-templomba.

A Sunrise című műsor tudósítója, Amelia Brace, és operatőre, Tim Myers a Fehér Ház előtt tudósított a tüntetésről, a férfit az arcán ütötték meg, miután hasba verte egy rohamrendőr a pajzsával. Brace elmondta, hogy őt gumibottal ütötték meg.

Az esetet élőben közvetítették az ausztrál tévében, az adásban jól látható, hogy a bejelentkezés közben egy rendőr megtámadja az operatőrt, majd pár pillanatra a kép is elmegy. A stúdióban megdöbbenten nézik, hogy mi történt, és szinte azonnal észreveszik, hogy egy rendőr támadt rá az újságírókra.

Egy hete tartanak a tüntetések az Egyesült Államokban, miután George Floyd egy rendőri intézkedés közben meghalt Minneapolisban. A nyakán majdnem 9 percig térdelő rendőrt, Derek Chauvint őrizetbe vették, és emberöléssel gyanúsítják.

Forrás Index