Hír és közéleti magazin

Gerard Butler az orosz elnök megmentésére siet a LOPAKODÓ HALÁL előzetesében

Gerard Butler + mentőakció = bűnös élvezet.

Október 26-án érkezik a Hunter Killer (nálunk majd Lopakodó Halál) címre hallgató tengeralattjárós, világmegmentős, de minimum világháborút megelőző R-besorolású akcióthriller.

Donovan Marsh rendező, az amerikai haditengerészet egy csoportjának történetét viszi vászonra, akik a víz alatt sietnek a megpuccsolt orosz elnök segítségére, merthogy a születőben lévő új orosz hatalom az egész világra fenyegetést jelentene.

A film egyébként Don Keith és George Wallace Firing Point című regényéből készült, amelynek az alábbi a hivatalos tartalma:

Az Északi-sarkvidék jégpáncélja alatt egy amerikai atomtengeralattjáró halad észrevétlenül egy új típusú orosz tengeralattjáró nyomában. De a két ellentétes oldalon álló kapitány között zajló furcsa és ki nem mondott macskaegér játék azonnal értelmét veszti, amikor az amerikaiak robbanás hangjára lesznek figyelmesek az orosz tengeralattjáró irányából. A víz hatalmas robajjal tör be az orosz tengeralattjáróba, amely süllyedni kezd háromszáz méter mélyen. Az amerikaiak a bajba jutottak segítségére sietnek, ám rájuk is ugyanaz a sors vár a mélyben, mint korábbi üldözöttjükre.

A kialakult helyzet híre gyorsan terjed, és hatalmas feszültséget kelt az egész világon olyannyira, hogy miközben Washingtonban és Moszkvában a III. világháború várható kitörésére készülnek, a USS Toledo a fiatal és tapasztalatlan Joe Glass kapitány vezetésével a helyszínre indul a bajbajutottak megsegítésére. Glass hamarosan rájön, hogy nem baleset történt, sőt, az események hátterében állók még csak most készülnek megtenni az utolsó lépést.

A lépést, amelyet csak Glass képes megakadályozni.

Pontosabban csak Gerard Butler képes megakadályozni, aki annyi életet mentett már meg karrierje során, hogy azt felsorolni is nehéz lenne, de hogy csak a közelmúltat idézzük fel: kétszeres Támadás a Fehér Ház ellen és Űrvihar – vagyis stabilan szállítja a színarany kakit (hogy a Géppisztolyos prédikátort vagy a Gengszterzsarukat ne is említsük).

A mozi Jack Bauerje mellett Gary Oldman, Common, Linda Cardellini és Toby Stephens is feltűnik a filmben, ami igazi bűnös élvezetnek tűnik, különösen, hogy R, vagyis 18 éven felülieknek besorolást kapott – és ezen még a lenti poszter sem változtat, ami alapján a tékából nem venném ki a filmet.