Hír és közéleti magazin

GHOSTLAND: A RETTEGÉS HÁZA – A Mártírok rendezőjének új horrorja

A kultikus Mártírok rendezőjének új filmje már a forgatás alatt hírnevet szerzett magának. A szétvágott arcos plakáttal magát hirdető Ghostland forgatásán ugyanis valóban történt egy brutális baleset, ami miatt azóta is perel az arcsérülést szerzett színésznő.

Pascal Laugier francia rendező a 2012-es A magas ember óta először jelentkezik filmmel, de nagyon úgy néz ki megérte kivárni a Mártírokkal magának kultstátuszt kivívó rendező új horrorját, amely már a bemutatása előtt nagy botrány kavart Taylor Hickson (Deadpool, Minden, minden) forgatáson történt súlyos balesetének köszönhetően.

Taylor Hickson a forgatás előtt és után
Beperelte a Ghostland című horrort gyártó produkciós céget, az Incident Productionst a filmben szereplő fiatal színésznő, Taylor Hickson. A forgatás alatt ugyanis súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett, ami szerinte a producerek hibája miatt történt. A horrort Kanadában forgatták, a baleset 2016 decemberében történt, amikor a színésznő csak 19 éves volt. Az egyik jelenetben arra kérték, hogy kezdjen el tiszta erőből ütni egy üvegajtót. A benyújtott kereset szerint Pascal Laugier rendező folyamatosan arra kérte Hicksont, hogy még erősebben üsse az üveget. Egy ponton a színésznő megkérdezte, hogy biztonságos-e, amit most csinálnak. Laugier és a producerek megnyugtatták, hogy teljesen. Az ajtó betört, a színésznő átzuhant rajta, az üveg pedig összevágta az arcát. Összesen hetven öltéssel kellett összevarrni az arca bal oldalán keletkezett hosszú vágást. Az azóta eltelt egy évben több lézeres és szilikonos kezelést kapott, de a vágás továbbra is erősen látszik az arcán. A kereset szerint jelenleg nem ismert olyan módszer, beleértve a plasztikai sebészetet is, ami teljesen el tudná tüntetni a heget.

Egy kétgyermekes édesanya megörökli nagynénje elhagyatott vidéki házát. Az első éjszaka gyilkos betörők rontanak rájuk új otthonukban, ám az anya lélekjelenlétének köszönhetően mindhárman megmenekülnek. Az idősebb lánytestvér később megírja a horrorisztikus este történetét, a könyv pedig óriási siker lesz. Neki sikerült feldolgozni a borzalmakat, ám húgát – aki még mindig abban a bizonyos házban lakik anyjával, ahol az eset történt – még mindig kísérti a múlt. Mikor a lány félelme annyira elhatalmasodik rajta, hogy kezelhetetlenné válik, testvére a segítségére siet. Ám hamar rájön, talán rossz ötlet volt visszatérni a szörnyű emlékek színhelyére.

A film főbb szerepeiben Crystal Reed, Emilia Jones, Rob Archer, Erik Athavale, Tony Braga, Paolo Bryant, Myléne Farmer, Ernesto Griffith, Taylor Hickson és Adam Hurtig látható.

Ironikus – és sokak szerint kimondottan érzéketlen – módon a jövőhéten a magyar moziba kerülő filmet egy szétvágott arcú nővel hirdetik.

A Ghost Land – A rettegés háza (eredeti címén Ghostland) április 18-án kerül a magyar mozikba az ADS Service forgalmazásában.