Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

Ha ez igaz, akkor mégis csak volt értelme AZ APÁCA mozifilmnek

Ha nem láttad még Az apácát, akkor bár minimális, de mégis csak spoileres információba futhatsz!

Már Az apáca előtt elgondolkodtunk azon, hogy azzal, hogy a Démonok közöttben Lorraine Warrent alakító Vera Farmiga húgát, Taissa Farmigát választották Az apáca női főszerepére, eléggé nagy lehetőséghez jutottak az alkotók.

Lorraine Warren, vagy Vera Farmiga és Valak a Démonok közöttben

Akkor még azon gondolkodtunk, hogy valamilyen módon rokonságban állhat Irene nővér és Lorraine Warren, de Az apácát látva, utólag már egy egészen más elméletet is eltudunk képzelni.

Azt a Démonok közöttben láthattuk, hogy Lorraine Warrennek igencsak érdekes kapcsolata van a szellemvilággal, de most már azt is tudjuk, hogy Irene nővér sem egy hétköznapi apáca, ugyanis ő is hasonló módon és eszközökkel illetve képességgel megáldva vette fel a harcot Valakkal. Ráadásul a film első jeleneteiben Lorraine Warren is feltűnik, sőt a lánya kérdésére válaszolva úgy is gondolhatunk a filmre, mintha Lorraine mesélné el Az apáca történetét.

Talán visszaemlékezésből?

Ha belegondolunk, hogy Az apáca története 1952-ben játszódik, Lorraine Warren pedig 1927-ben született, akkor az azt jelenti, hogy Lorraine 25 éves volt Valak eljövetelének idején. Bár a filmből nem derült ki, de a most 24 éves Taissa Farmiga által alakított Irene nővér is hasonló korú lehet és Jézusnak tett fogadalom ide vagy oda, még az is benne van a pakliban, hogy Irene nővér és Lorraine Warren egy és ugyanaz.

Balra Taissa, jobbra Vera Farmiga

Természetesen a két színésznő és ezáltal a két karakter rokoni kapcsolatát illetően a film forgatókönyvét író Gary Daubermant is megkérdezték, aki elég kacifántos választ adott.

“Taissát a saját tehetsége miatt választottuk. Már akkor gondoltunk arra, hogy összeesküvés tárgya lesz a dolog, de egyszerűen annyira jó volt a meghallgatáson, hogy nem lehetett nem őt választani az Irene nővér szerepére jelentkező színésznők közül. Persze utólag már vannak elméletek a fejemben és azt hiszem James-nek is (James Wanra, a Démonok között filmek alkotójára gondol). Nem erősíthetek meg és nem is cáfolhatok semmit, de az biztos, hogy izgalmas útra léptünk ezzel.” – mondta a jelenleg az Annabelle 3 forgatókönyvén dolgozó Dauberman.

Természetesen Corin Hardy, Az apáca rendezője is elmondta a véleményét a feltételezéssel kapcsolatban.

“Nem tervszerűen választottuk Taissát, ő jelentkezett a meghallgatása, de annyira jó volt, hogy vétek lett volna nem neki adni a szerepet. Aztán amikor forgattunk és van az a jelent, hogy felemeli a sírkövet, na akkor belém nyilallt: Wow, pont úgy néz ki mint Vera. Azt hiszem mindketten a szó legszorosabb értelmében természetfeletti tehetséggel rendelkeznek. Van valami egyedi a Farmigákban és azt hiszem ez még hosszabb távon is kihasználható” – tette hozzá a The Hallow című filmmel Az apáca rendezői székét elnyerő Hardy.

Lorraine és Ed Warren

Ha esetleg úgy döntenek, hogy összemossák Vera és Taissa Farmiga karakterét, akkor a történelmi hűség kedvéért fontos megjegyezni, hogy egyrészt Lorraine Warren sosem volt apáca (1945-ben ment hozzá Edhez), másrészt pedig, hogy Ed és Lorraine Warren éppen Az apáca történetének idején, 1952-ben kezdték meg közös, paranormális jelenségek felkutatásával foglalkozó tevékenységüket és inkább Ed volt az, aki közelebb állt a szellemvilághoz – saját elmondása szerint gyermekkorát egy kísértetházban töltötte.

Aztán majd a Démonok között 3. részében kiderül, hogy mennyire szakadnak el a valóságtól a házaspár megismerkedését és Lorraine Warren múltját illetően.

<