Ha ez igaz, akkor mégis csak volt értelme AZ APÁCA mozifilmnek

Már Az apáca előtt elgondolkodtunk azon, hogy azzal, hogy a Démonok közöttben Lorraine Warrent alakító Vera Farmiga húgát, Taissa Farmigát választották Az apáca női főszerepére, eléggé nagy lehetőséghez jutottak az alkotók.

Lorraine Warren, vagy Vera Farmiga és Valak a Démonok közöttben

Akkor még azon gondolkodtunk, hogy valamilyen módon rokonságban állhat Irene nővér és Lorraine Warren, de Az apácát látva, utólag már egy egészen más elméletet is eltudunk képzelni.

Azt a Démonok közöttben láthattuk, hogy Lorraine Warrennek igencsak érdekes kapcsolata van a szellemvilággal, de most már azt is tudjuk, hogy Irene nővér sem egy hétköznapi apáca, ugyanis ő is hasonló módon és eszközökkel illetve képességgel megáldva vette fel a harcot Valakkal. Ráadásul a film első jeleneteiben Lorraine Warren is feltűnik, sőt a lánya kérdésére válaszolva úgy is gondolhatunk a filmre, mintha Lorraine mesélné el Az apáca történetét.

Talán visszaemlékezésből?

Ha belegondolunk, hogy Az apáca története 1952-ben játszódik, Lorraine Warren pedig 1927-ben született, akkor az azt jelenti, hogy Lorraine 25 éves volt Valak eljövetelének idején. Bár a filmből nem derült ki, de a most 24 éves Taissa Farmiga által alakított Irene nővér is hasonló korú lehet és Jézusnak tett fogadalom ide vagy oda, még az is benne van a pakliban, hogy Irene nővér és Lorraine Warren egy és ugyanaz.

Balra Taissa, jobbra Vera Farmiga

Természetesen a két színésznő és ezáltal a két karakter rokoni kapcsolatát illetően a film forgatókönyvét író Gary Daubermant is megkérdezték, aki elég kacifántos választ adott.

“Taissát a saját tehetsége miatt választottuk. Már akkor gondoltunk arra, hogy összeesküvés tárgya lesz a dolog, de egyszerűen annyira jó volt a meghallgatáson, hogy nem lehetett nem őt választani az Irene nővér szerepére jelentkező színésznők közül. Persze utólag már vannak elméletek a fejemben és azt hiszem James-nek is (James Wanra, a Démonok között filmek alkotójára gondol). Nem erősíthetek meg és nem is cáfolhatok semmit, de az biztos, hogy izgalmas útra léptünk ezzel.” – mondta a jelenleg az Annabelle 3 forgatókönyvén dolgozó Dauberman.

Természetesen Corin Hardy, Az apáca rendezője is elmondta a véleményét a feltételezéssel kapcsolatban.

“Nem tervszerűen választottuk Taissát, ő jelentkezett a meghallgatása, de annyira jó volt, hogy vétek lett volna nem neki adni a szerepet. Aztán amikor forgattunk és van az a jelent, hogy felemeli a sírkövet, na akkor belém nyilallt: Wow, pont úgy néz ki mint Vera. Azt hiszem mindketten a szó legszorosabb értelmében természetfeletti tehetséggel rendelkeznek. Van valami egyedi a Farmigákban és azt hiszem ez még hosszabb távon is kihasználható” – tette hozzá a The Hallow című filmmel Az apáca rendezői székét elnyerő Hardy.

Lorraine és Ed Warren

Ha esetleg úgy döntenek, hogy összemossák Vera és Taissa Farmiga karakterét, akkor a történelmi hűség kedvéért fontos megjegyezni, hogy egyrészt Lorraine Warren sosem volt apáca (1945-ben ment hozzá Edhez), másrészt pedig, hogy Ed és Lorraine Warren éppen Az apáca történetének idején, 1952-ben kezdték meg közös, paranormális jelenségek felkutatásával foglalkozó tevékenységüket és inkább Ed volt az, aki közelebb állt a szellemvilághoz – saját elmondása szerint gyermekkorát egy kísértetházban töltötte.

Aztán majd a Démonok között 3. részében kiderül, hogy mennyire szakadnak el a valóságtól a házaspár megismerkedését és Lorraine Warren múltját illetően.

Szólj hozzá