Hajdu T. Miklós mesélt a Doktor Balaton Petyájáról

A Keresztanyu esetében nemrég írtuk, hogy kicsit sérelmezhető az a borzalmas akcentus, amellyel a szereplők beszélnek (amiből az jön le, hogy nem nagyon mélyedtek el a szerepükben a szereplők), de itt egy ellenpélda is egy másik magyar sorozatból, a Doktor Balatonból, amelynek egyik szereplője hónapokon át készült a szerepére.

Hajdu T. Miklósnak nagy kihívást jelentett a naív és könnyen befolyásolható karakter, az autista Petya megformálása, ő ugyanis egy igazi csepeli vagány srác, írja a Bors, amely meg is szólaltatta a szereplőt.

NEM KÖNNYŰ FELADAT EGY OLYAN EMBERT JÁTSZANI, AKI VALAMILYEN MÓDON ELTÉR AZ ÁTLAGTÓL… A SZÍNMŰVÉSZETI EGYETEMEN MINDIG AZT TANÍTJÁK NEKÜNK, HOGY EGY KARAKER MEGFORMÁLÁSÁBAN A MEGFIGYELÉS A LEGFONTOSABB, PLÁNE EGY ILYEN SPECIÁLIS SZEREPNÉL.

Ugyanis ha nem figyelünk oda eléggé, könnyen túlzásba eshetünk, manírosak, hiteltelenek lehetünk, ami a szerep és persze a színész halálát jelentheti – mondja a Borsnak Hajdu T. Miklós, a Doktor Balaton Petyája, aki hónapokon át olvasott, interjúkat és filmet nézett az autizmusról.