A Halálos iramban 9. új előzetese megint felülmúlja a képzeletet (is)

Hogy a Halálos iramban filmektől mit lehet várni azt már jó ideje tudjuk. Az aktuálistól mindig azt, hogy rálicitál az előzőre, legalábbis látványban biztosan.

Azt is jóideje tudjuk már, hogy a gravitációt semmilyen kapcsolatba ne hozzuk a Halálos iramban filmuniverzummal, sőt a lehetetlen helyett talán már a “létezhetetlen” a legmegfelelőbb jelző a Halálos iramban filmekben látott mutatványokra.

Valahogy úgy tudom elképzelni a Halálos iramban akciószekvenciáinak létrejöttét, hogy kiküldtek egy megfigyelőcsapatot néhány általános iskola alsójába, esetleg a megfigyelők még otthon is megnézték a gyerekeket és az ő kisautózási, zsekázási szokásaikat elvitték jelesül Daniel Caseynek (Drone, A kötelék), akinek elképzeléseit aztán filmre vitte Justin Lin, akinek meg ugye nem idegen a dolog.

Ez persze még mindig nem azt jelenti, hogy ne lenne létjogosultsága a Halálos iramban filmeknek, sőt jöjjön csak a következő, ki kell kapcsolni az agynak, de tényleg elképesztő, hogy mennyire fittyet hány a valóságra az autós biblia legújabb darabja is.

A szimplán csak F9, vagyis a Halálos iramban 9. részéhez kiadott előzetes sem spórolja el az akciót, sőt egy olyan visszatérést is láthatunk, amihez alsó hangon jár a SPOILER felirat. Nem is beszélve arról, hogy a család fogalma is új értelmet nyer, most hogy felbukkan a John Cena által alakított Jakob Toretto is.

A szereposztás ezúttal is elképesztő, hiszen Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Charlize Theron, Helen Mirren, Jordana Brewster, Ludacris, Lucas Black, Michael Rooker, Nathalie Emmanuel, Finn Cole, Jason Tobin és Sung Kang is ott van a fedélzeten. Pontosabban a vezetőülésen.

A Halálos iramban 9. a tervek szerint májusban kerülne a mozikba, de sajnos elég nagy rá az esély, hogy ezúttal sem sikerül tartani a tervezett premierdátumot.

Szólj hozzá