Hamarosan érkezik az HBO Max olcsóbb változata

Májusban egymást érik a nagy stúdiók és streaming platformok a helyzetre való tekintettel virtuálisan megtartott médiaeseményei, amelyeken sok izgalmas bejelentés is születhet.

A Walt Disney Company az év első felében három nagy virtuális médiaeseményt fog tartani. Elsőként február 23-án lesz a Disney Platform Tech Showcase, amely egybe esik a Disney Star műsortárának debütálásával is, majd március 23-án a Disney Platform Content Development, amelyek megelőzik a május 18-án esedékes nagyobb kombinált előadásukat. A Disney várhatóan utóbbiban fogja felvázolni az év várható televíziós tartalmait, mind a hagyományos kábeles hálózatokon, mind a streaming platformokon. Itt teszik majd nyilvánossá az ABC, az ABC News, a Worldwide Disney Channels, a Disney Digital, az ESPN Networks, az ESPN Plus, a Freeform, az FX Networks, a Hulu és a National Geographic Networks újdonságait, ám fontos azt is tudni, hogy a tavaly decemberi Disney Investor Day rendezvényén a cég már felfedte a készülő Marvel, a Star Wars és más franchise várható tartalmait, így azokból csupán további részletek várhatóak.

Az AT&T leányvállalata a WarnerMedia a következő nap, május 19-én tart egy nagyobb médiaeseményt, ahol a hírek szerint bemutatják majd az HBO Max hirdetésekkel támogatott változatát is, amiről egyelőre nem sokat tudni. Várhatóan az NBCUniversal Peacock streaming platformjához hasonlító, ám valószínűleg nem ingyenesen használható szolgáltatásról lesz szó. Az elemzők szerint akár beeshet a 10 dollár/hó alatti tartományba – az előfizetői szám fokozása érdekében, továbbá  azt sem tudni, hogy Amerika exkluzív lesz vagy netán megnyitják a nemzetközi piacokon is, viszont az év második felében megérkezhet.

A ViacomCBS ugyan azon a napon viszont délután tervezi bemutatni a készülő tartalmait a március 4-én debütáló, és a CBS All Acces helyét elfoglaló Paramount Plus streaming platformjához, amelyen akár már láthatunk valamit a Yellowstone, Y:1883 címet viselő spin-off sorozathoz is. Várhatóan a cég új műsorokat jelent majd be olyan kábelhálózataihoz, mint a Nickelodeon, az MTV, a BET és a Comedy Central.

Kép: WarnerMedia

Szólj hozzá