Hír és közéleti magazin

Han Solo is szerepel a Star Wars 8-ban


A Disney kitette a Star Wars 8 szereplőválogatásra való felhívását, az üzenetben pedig elrejtették azokat a neveket, akik már biztosan játszanak majd a másfél év múlva érkező filmben.

Han-Solo-2015

A Disney húzott egy váratlant azzal, hogy kitette a nyolcadik rész casting-felhívását, amiből kiderül, hogy 2016 tavaszán kezdik forgatni a 2017. május 26-ára kitűzött Star Wars 8-at.

Az egyik legnagyobb meglepetés az, hogy egy női főszereplőt is keresnek, aki bármilyen etnikumú lehet, 20 és 35 év között. Emellett további színészeket és színésznőket is keresnek kisebb szerepekre.

A közleményben szerepel a már castingolt színészek névsora is: újoncként tűnik fel a gonosz karaktert alakító Benicio Del Toro, valamint az eddig ismeretlen szerepet játszó Gugu Mbatha-Raw, de a visszatérők között szerepel az új hősök mellett Carrie Fisher (Leia), Mark Hamill (Luke) és nagy meglepetésre Harrison Ford (Han Solo) is.

Han Solo (amely karakter egyébként előzményfilmet is kap 2018-ban) sorsa ugye ismert, azt egyelőre nem tudni, hogy milyen formábn tér majd vissza – sokan flashbackre tippelnek, talán kiderül, mi okozta a törést a családjában.

A Star Wars 8-at egyébként az a Rian Johnson írja és rendezi, aki a Beépülve és a Looper című filmek mellett a Breaking Bad-ből is rendezett három epizódot.