Hír és közéleti magazin

Három új MARVEL-sorozatot jelentettek be a Disney Plusra

Ms. Marvel, Amazon és Holdlovag is érkezik

Hulk női változata, a Marvel stúdió Batmanje és az első muszlim szuperhős is saját sorozatot kap a Disney Pluson.

She-Hulk, Moon Knight és Ms. Marvel is saját sorozatot kap a Disney Pluson.

Úgy tűnik a saját streamingszolgáltatásán a kevésbé ismert szuperhősöknek is bizalmat szavaz a Disney. Válogatni, kísérletezni bőven van miből, tavaly és idén a DC Universe sem volt rest olyan különc hősöket is a képernyőre küldeni, mint például a Doom Patrol csapata. A D23 Expon most az alábbi élőszereplős sorozatokat jelentették be.

Ms. Marvel

Ms. Marvel egy New Jersey-i tini, Kamala Khan, akinek a szokásos középiskolás és szuperhősproblémák mellett pakisztáni bevándorló hátterével és vallásos neveltetésével is meg kell küzdenie – persze viszonylag sokat segít ennek leküzdésében a Fantasztikus Négyes Reed Richardjához hasonló alakváltó képessége. Ms. Marvel nem mellesleg az Embertelenek (Inhumans) fajába tartozik, akikről a Marvel’s Agents of SHIELD sorozatban is rengeteg szó esett, illetve amely faj egy 8 részes sorozattal mutatkozott be az ABC-n – igaz annál pocsékabb sorozatot talán még sosem készített a Marvel.

A széria showrunnere Bisha K. Ali lesz, ő korábban a Netflix Sex Education és a Hulu Négy esküvő, egy temetés sorozatán dolgozott. Kevin Feige arra is utalt, hogy a karakter a Marvel Filmes Univerzumában is feltűnik majd, ami némi képzavart okozhat, hiszen a Brie Larson által alakított Carol Danvers karaktere nem csak Marvel Kapitány, de Ms. Marvel néven is ismert – tesszük hozzá, Ms. Marvel néven számos karakter jelent már meg a képregényekben. Mondjuk Kamala Khan névválasztása sem véletlen, ő Marvel Kapitányon inspirálódott, egyértelműen ő a példaképe, de alapból nagy rajongója a Bosszúállóknak, akikről fanfictiont vezet.

A Ms. Marvel alapvetően nagyon vicces (nem véletlenül ültettek egy stand upos múlttal bíró írónőt a showrunneri székbe), de a Disney Plus sorozatában valószínűleg az etnikai hovatartozásból fakadó problémáknak is nagyobb teret engednek majd.

Ha Rashida Jones kicsivel fiatalabb lenne, tökéletes lenne a szerepre, de Sofia Boutella (Kingsman, Múmia) és Sophia Ali (Garce klnika) is remek választás lehet.

Moon Knight / Holdlovag

Az alapvetően a Marvel Studios Batmanjének Disney Pluson való megfilmesítése azért is érdekes, mert a Moon Knight nem éppen egy családbarát darab. a civilben Marc Spector névre hallgató tengerészgyalogos egy egyiptomi holdisten szupererejét nyeri el, amelyet a holdfény hív elő.

A családbarátságra visszatérve, Marc Spector karaktere nem teljesen százas (mondjuk azt, hogy disszociatív személyiségzavarban szenved), sok esetben nagyon keményen, gyilkológép-üzemmódban mészárolja le az ellenfeleit.  A Holdlovag eredetileg egy vérfarkas ellenfelének készült félig hős, félig bűnöző volt, és ez határozta meg a szereplő „éjszakai” jellegét, ami miatt sokan Batmanhez hasonlították és hasonlítják a mai napig. Na jó, nem csak ezért: Spector milliárdos, nincs szuperképessége, dobófegyverekkel és közelharccal gyűri le ellenfeleit.

Marc Spector más szuperhősöktől eltérően nem csak kettő, hanem négy személyazonossággal is rendelkezik. A sivatagban való feltámadása és az Egyesült Államokba való visszatérése után nemcsak az álarcos igazságosztó, a Holdlovag személyazonosságát öltötte magára, hanem másik kettőt is, melyet a civil életben és nyomozásai során használt. A zsoldosként összegyűjtött vagyonából teremtette meg Steven Grantet, a nagyvilági milliomost. Információit a bűnözőkről mint Jake Lockley, a szemfüles taxisofőr szerezte.

Korábban James Gunn szeretett volna Holdlovag filmet rendezni, akkoriban a rajongók óhaja az volt, hogy Keanu Reeves játssza el a karaktert.

She-Hulk / Amazon

A hazánkban Amazon néven futó She-Hulk természetesen Hulkból lett eredeztetve. De nem csak, mint ötlet, hanem a szó szoros értelmében ugyanaz a vér csörgedez kettejükben.

Egészen pontosan arról van szó, hogy a Hulkként ismert Bruce Bannernek van egy Jennifer Walters nevű, ügyvédként dolgozó unokatestvére, aki a képregényekben – gammasugárzással fertőzött – vérátömlesztést kap Bannertől, aminek hatására maga is átváltozik a zöld szörnyeteggé, igaz ő sokkal jobban kontrollálni tudja az új énjének emberi tudatát (ez mondjuk Hulknak is összejött a Végjátékban). Hulkkal szemben Amazon másik formájában is megtartja eredeti intelligenciáját és személyiségét. Ez megóvja környezetét azoktól az önkívületi őrjöngésrohamoktól, amelyek oly veszélyesek a Hulk esetében.

Amazon esetében a gammasugárzás-hatás közvetett volt,  ezért testi ereje közel sem akkora, mint Hulkké.

Az Amazon Deadpoolhoz hasonlóan egyike azon képregényhősöknek akik már számos alkalommal áttörték az olvasó és a kitalált szereplők közötti negyedik falat.

Amazonnal is van rajongói vágyálom, az ő esetében a Marvel univerzumban éjszakai nővérként már feltűnt, Rosario Dawsont látnák legszívesebben a rajongók. Mit szólnátok hozzá?