Hasonulás – villámkritika

2019-ben mutatták be az alsókategóriás filmekben utazó John Murlowski testcserés, testfoglalós horrorját, a Hasonulást (Assimilate) amely talán kicsit kiemelkedik Murlowski korábbi filmjei közül – szerencsére pozitív értelemben.

Az indie horrorok átka továbbra is az, hogy nem nagyon találja meg őket a közönség, aztán, ha mégis, akkor pedig a nagyköltségvetésű horrorokhoz hasonlítják őket sokan – legalábbis látvány tekintetétben biztosan.

A Hasonulás pedig egy kifejezetten élvezhető film, az egész olyan, mintha Stephen King lapjairól lépett volna elő, legalábbis a miliőt tekintve biztosan. Egy világtól elzárt kisvárosban – amilyenben a helyi folklór-szekták is alakulni szoktak, – beindul az idegen “testrablók támadása”, az invázió elkerülhetetlennek tűnik, de azért pár tinédzser megpróbálja felvenni velük a kesztyűt.

A kisvárosi hangulat hiteles, a szereplők nem irritálóak, látványban annyit vállaltak, ameddig azt kreatívan ki lehetett hozni olcsón, egy-egy jelenettől pedig valóban a hideg futkos a hátunkon.

Egy b-filmtől nem is nagyon várunk el többet, a műfaj kedvelőinek simán ajánlott megtekintésre.