Filmek, sorozatok, kultúra

Hatalmas siker a Bödörék – Egyszer volt Budán Bödör Gáspár

A TV2 új sorozatát majdnem háromszor annyian nézték, mint a nagy rivális RTL Klubot. Íme a 18. heti nézettségi összefoglaló.

Annak ellenére, hogy mi nem igazán voltunk megelégedve az első résszel, a TV2 óriásit szakított a Bödörék – Egyszer volt Budán Bödör Gáspár sorozattal, hiszen a Stohl András nevével fémjelzett sorozatra nem kevesebb, mint 1.26 millió néző követte nyomon a teljes lakosság körében. Ezzel a TV2-t majdnem háromszor annyian nézték, mint a nagy rivális RTL Klub adását.

Az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár 1. része 27 százalékos közönségaránnyal ment szombat este, még a reklámozóknak fontos, 18-49-es korosztályban 28,6%-os közönségarányt ért el, ami 485 ezer nézőt jelent és egyben azt is, hogy majdnem minden harmadik-negyedik tévénéző a TV2 falus sorozatára volt kíváncsi.

Jó kérdés persze, hogy ebből a második részre mennyien maradtak volna, ha a TV2 nem küldi el őszig pihenőre a sorozatot

hiszen nem csak mi nem voltunk megelégedve a sorozattal, de a sorozat hivatalos Facebook-oldalának hozzászólásai alapján nagyon sokan elégedetlenségüket fejezték ki a sorozat minőségével kapcsolatban.

A Bödörék egyébként az egész évet tekintve a harmadik legnépszerűbb műsor lett, csak az Álarcos énekes (igaz annak négy adása is) és A mi kis falunk 4. évadának utolsó része tudott korábban jobb számokat produkálni.

Az RTL Klub eközben hatalmas lejtmenetbe kapcsolt, pedig most hétvégén már technikai problémák sem hátráltatták. Az Álarcos énekes vége óta harmadannyi nézőt érdekelnek az RTL Klub műsorai szombat esténként. A Made in Karantén nevű tehetségkutatót 485.825 még a Mellékhatást 456.304 néző követte, utóbbi esetében jó hír, hogy a múlt héthez képest nőtt a nézettség, valószínű, hogy

ha nem ilyen pocsék felvezetése lenne, akkor nagyobb siker lenne az RTL orvosi thrillere.

Nem csak szombaton nem érdekelte a nézőket az RTL Klub, hanem vasárnap sem, óriási bukásnak tűnik eddig a Maradj haza magadnak! címet viselő dokureality és a Segítség! Itthon vagyok! címet viselő sorozat is, amit egyebek mellett a Nagyfiúk tiport sárba. A TV2-n vetített filmet 534.000 néző követte nyomon, miközben Gáspár Laciék otthoni bohóckodását csak 420000 néző követte. A Segítség! Itthon vagyok! címet viselő karanténsorozat már csak 340.000 embert érdekelt (ami 7,8 százalékos közönségarány), amivel a sorozat nem csak, hogy a 20 legnézettebb műsor közé sem tudott bekerülni, de

még az ATV-n futó riportműsor, a Heti Napló Sváby Andrással is több nézőt érdekelt, ennél nagyobb szégyen pedig nemigen érte mostanában az RTL Klubot.

Egyre biztosabbá válik, hogy az RTL Klubon a Maradj haza magadnak!, a Segítség! Itthon vagyok!, a Made in Karantén, de még a Mellékhatás sem kap folytatást ilyen kiábrándító számok mellett.

<