Hír és közéleti magazin

Itthon is bemutatják a HAWAII FIVE-0 10. és egyben utolsó évadát

A 10. évadával véget érő széria a magyar nézőket is meghódította.

Még 2010-ben a Hawaii Five-0-val vette kezdetét a bűnügyi sorozatok reneszánsza, hiszen a sorozat bemutatását követően Peter M. Lenkov vezetésével olyan klasszikus bűnügyi szériák is megújultak, mint a MacGyver vagy éppen a Magnum.

A CBS amerikai csatorna azonban a napokban bejelentette, hogy a következő televíziós szezonra nem újítja meg a sorozatot, vagyis a Hawaii Five-0 az USA-ban jelenleg is futó 10. évadával véget ér.

A sorozatban már jó ideje nem látni egy felvételen a Steve McGarrettet alakíó Alex O’Loughlin-t és a sorozatbéli legjobb barátját, Danny Williamst alakító Scott Caant, ugyanis a két színész kapcsolata olyannyira megromlott, hogy nem is igazán hajlandóak együtt forgatni – jó eséllyel ez is közrejátszhat abban, hogy a CBS most elkaszálta a szériát a 7 milliós nézettsége ellenére. Persze ennek több oka is lehetett. A sorozat forgatása során Alex O’Loughlin rengeteg sérülést összeszedett, ezek közül a legsúlyosabb egy még a 2. évad forgatása során összeszedett vállsérülés. A színész a 2012-ben összeszedett sérülés miatt nemrég őssejt kezelésen esett át, mert azóta is komoly fájdalmai voltak, sőt már a gyermekeit sem bírta felemelni. Szintén a 2. évados sérülésének köszönhetően 2012 tavaszán elvonón is járt, mert a vállfájdalmaira vényköteles fájdalomcsillapítót szedett és aztán azt önerőből nem tudta letenni – komoly gyógyszerfüggőség alakult ki nála. A színész már évek óta szeretett volna kiszállni a sorozatból, de a CBS valahogy mindig rábeszélte a folytatásra, most azonban a jelek szerint nem sikerült. A csatornánál állítólag gondolkodtak abban, hogy új társat kapjon Danny Williams, de végül elvetették az ötletet.

A CBS-re április 3-án érkezik majd a Hawaii Five-0 duplaepizódos fináléja, amivel a sorozat összesen 240 epizódból fog állni, de így sem éri utol az eredeti, 12 évadot megélt, 1968 és 1980 között futott verziót, abból ugyanis 281 epizód készült.

A hazai nézők számára azonban jó hírünk is van, március 3-tól országos tévépremierként érkezik a Hawaii Five-0 10. évada a Prime-ra, majd keddenként 21 órától dupla részekkel indul bevetésre Hawaii-i alakulat.