Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

HBO Max néven jön az új streamingszolgáltató

Az Apple, a Netflix, a Hulu, a DC Universe és a Disney+ versenytársaként induló HBO Max jövő tavasszal indul Amerikában.

A WarnerMedia 2020-ban indítja el az HBO Max névre keresztelt nagyszabású streaming szolgáltatását, rögtön közel 10.000 órányi tartalommal.

A platform exkluzív jogokat kapott a nagy sikerű Jóbarátok sorozat mind a 236 epizódjának sugárzására, ami így lekerül a Netflix felhozataláról. Ezen kívül a HBO Max-ra olyan sorozatok kerülnek fel teljes terjedelmükben, mint a Kaliforniába jöttem és a Hazug csajok társasága. Továbbá a CW őszi szezonjában induló Batwoman sorozat, valamint a Katy Keene című Riverdale spinoff is itt talál exkluzív streaming otthonra tavasztól.

Összesítve az HBO Max egy kalap alá gyűjti az HBO tartalmait olyan stúdiók és csatornák címeivel, mint a Warner Bros., New Line, DC Entertainment, CNN, TNT, TBS, truTV, The CW, Turner Classic Movies, Cartoon Network, Adult Swim, Crunchyroll, Rooster Teeth és Looney Tunes – számol be a DC Magyarország.

A már jól ismert, meglévő címek mellett természetesen új, saját gyártású tartalmakkal is készül a szolgáltató. Ezek közül kiemelendő a Dune: The Sisterhood sorozat, aminek a pilot epizódját a mozis adaptációt is készítő Denis Villeneuve fogja rendezni. Egy másik érdekes projekt a The Flight Attendant című thrillersorozat, aminek főszereplője az Agymenőkből ismert, és hamarosan Harley Quinn szinkronhangjaként bizonyító Kaley Cuoco, aki executive producerként is részt vesz a munkálatokban.

A WarnerMédiához tartozó új platformhoz olyan ismert neveket tudtak megnyerni, mint Greg Berlanti és Reese Witherspoon. Berlanti 4 youngster filmre szerződött, míg Witherspoon médiás cége a Hello Sunshine két film készítését vállalta a szolgáltatónak. Ezen kívül a HBO Max-ra költözik a Kaliforniába jöttem (The Air Prince of Bel Air) összes évada, a Batwoman DC Entertainment és Katy Keene Riveldale spinoff sorozata – teszi hozzá a műsoron.hu.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a nemzetközi piacra is érkezik-e az HBO Max, illetve, hogy a bejelentés milyen hatással lesz az itthoni streaming szolgáltatásra, az HBO GO-ra.

 

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<