Teljesen abszurd, ahogy az HBO Max be akar lépni a streamingháborúba

Az nem újdonság, hogy a streamingszolgáltatók többféle csomagot kínálnak, de ezek a csomagok általában csak az egyszerre használható eszközök számában vagy az elérhető legmagasabb felbontásban különböznek egymástól, vagyis inkább a minőségért kell felárat fizetnünk.

Itthon leginkább a Netflixen lehet tesztelgetni azt, hogy melyik a számunkra legideálisabb csomag, hiszen az HBO GO jóideje nem fejleszt ezen a területen, persze minek is, ha hamarosan az egész platformot felváltja az HBO Max.

Korábban már írtunk róla, hogy az HBO Max kétféle csomaggal kíván betörni a piacra: egy hirdetésmentes és egy hirdetéses felülettel, amit nagyjából úgy kell elképzelni, mint a Youtube és a Youtube Premium csomagja közötti különbséget: magyarán felárat fizetünk azért, hogy ne zavarják meg reklámok a kikapcsolódásunkat.

Ez teljesen rendben is van, hiszen a nem megjelenített hirdetések miatt kieső pénzt nem szeretné veszteségként elkönyvelni az HBO Maxot tulajdonló WarnerMedia, csakhogy közben megerősítették – ami eddig is benne volt a levegőben – hogy nem csak ezen a téren lesz különbség az HBO Max csomagjai között.

Jason Kilar, a WarnerMedia vezérigazgatója (és a Hulu társalapítója) az AT&T rendezvényén március 12-én arról beszélt, hogy az HBO Max műsortárban is komoly különbség lesz a két felület között.

Mivel a WarnerMedia több olyan tartalomgyártó céggel is szerződésben áll, akiknek a szerződésébe bele van foglalva, hogy a produkciójuk hirdetésmentes környezetben marad, lesznek olyan produkciók, amelyek kizárólag az HBO Max drágább verziójában érhetők majd el. Így például azok a mozifilmek is, amelyet a Warner a mozipremierrel egy időben kíván bemutatni a streamingfelületen is: a Mátrix 4., a Space Jam 2. vagy éppen a hamarosan érkező Mortal Kombat.

Adódik a kérdés: mi szükség az olcsóbb HBO Max-ra, ha a brandet erősítő tartalom azon nem is lesz elérhető?