csütörtök, január 28, 2021

Heisenberg lenyomta Walter White-ot

-

- Hirdetés -

heisenberg

Vasárnap este visszatért minden idők legjobb fekete-komédiája, egyik leglehúzóbb drámája, hogy felvezesse a 2013/14-es televíziós évadot. Már most biztosan állíthatjuk, hogy bő 50 nap múlva igen fájú búcsút veszünk a tévé egyik legnagyobbjától.

A 5. félévad befejezése után már számíthattunk arra, hogy ez nem valami komótos utazás lesz a fináléig. A mostani epizódja cold openje hasonlóan az 5. évad premierjéhez minden bizonnyal már a finálé epizódból mutatott meg képkockákat és olyan erősre sikeredett, hogy már a második percben a szék támlájába kell kapaszkodnunk.

Walt magányosan, a teljes megsemmisülés szélén a jövőben, de visszapattanva a jelenbe is hasonló dolgok szemtanúi lehetünk, Hank a klotyón való motoszkálása után. Persze érdekes, hogy Debra Morganhez hasonlóan az “év zsaruja díjas” Hanknek is igen nehezen állt össze a kép, hogy a családban valami nem stimmel, de ez legyen a legkisebb gondunk, mert ahogy most az összeállt képet tálalták úgy nem tálalta még senki soha. Itt jegyezném meg, hogy folyton Bryan Cranstont, Aaron Pault és Anna Gunnt emelik ki színészi oldalról, pedig mostanság Dean Norris is olyan jelenetsorokat produkál, hogy csak kapkodjuk a fejünket.

Hank fejében egy kisebb pánikroham után gyorsan összeállt a kép, ahogy Walt sem most jött le a falvédőről, kettejük régóta várt beszélgetése pedig zseniálisra sikeredett. Persze nem az, amikor Hank Walltal beszélgetett, hanem az amikor Heisenberggel…

breaking bad s05e09

Walter élete és családja mostanra teljesen szétesett, de ugyanez a helyzet Jessevel is, akire nem először ül ki a depressziós hajlam, nem lennénk meglepődve, ha ez az évad végére egészen az öngyilkosságig fajulna. Az epizódban kvázi önsanyargató Robin Hood szerepében tetszelgő Jesse valószínűleg már nem sok vizet ver Mr. White körül –  pedig megint csak bebizonyosodott, hogy ő is igen gyorsan összerakja a kirakóst, ha kell -, ezzel együtt az ő szála, az ő sorsa is legalább annyira érdekes, mint Walteré. De tényleg, legalább az egyiküknek megkegyelmeznek a készítők? És minek a ricin?!

Az utolsó epizódok felvezetése összességében tökéletesre sikeredett, a nézettséget nézve pedig reméljük, hogy az AMC vezetősége igen komolyan veri a fejét a falba. 

- Hirdetés -

Még több hírért látogass el a Filmsor főoldalára! Ha nem akarsz lemaradni a friss cikkekről csatlakozz a Filmsor Facebook-oldalához vagy iratkozz fel RSS-csatornánkra! Híreinket, cikkeinket már a Google Hírek szolgáltatásban is megtalálod, itt is feliratkozhatsz a Filmsorra!

Kapcsolódó bejegyzések

Eldőlt mikor folytatódik a Fear The Walking Dead 6. évada

Az amerikai premierrel egy időben folytatódik Magyarországon is a Fear The Walking Dead 6. évada.

10 Breaking Bad utalás, amit csak a legnagyobb rajongók szúrtak ki

A Breaking Bad alkotói már-már betegesen alapos munkát végeztek a sorozat készítésekor.

Előzetest kapott a The Walking Dead 10. évadának utolsó szakasza

Az amerikai AMC és a Skybound produkciós cég kiadott egy előzetest a The Walking Dead évadának extra epizódjaihoz.

The Walking Dead: World Beyond sorozatkritika

Megérkezett a harmadik The Walking Dead-sorozat, a fiatalokról szóló World Beyond.

Friss

Magyar előzetest kapott a Raya és az utolsó sárkány

Ahhoz, hogy helyreállítsa a békét, Rayának meg kell találnia az utolsó sárkányt.

Olyan sokat késik a Nincs idő meghalni, hogy lehet újra kell forgatni néhány jelenetet

Előfordulhat, hogy újraforgatásokra lesz szüksége a legújabb James Bond mozinak, a Nincs idő meghalni című filmnek.

Balaton Brigád címen sorozatot fejleszt az Aranyélet producere és Enyedi Ildikó

A Stasi különleges egysége a Balatonnál nyaraló keletnémet turisták megfigyelésére szakosodott.

Eldőlt mikor folytatódik a Fear The Walking Dead 6. évada

Az amerikai premierrel egy időben folytatódik Magyarországon is a Fear The Walking Dead 6. évada.
A Hírstart ajánlata