Filmes hírek 5 titok a 75 éves Helen Mirrenről

5 titok a 75 éves Helen Mirrenről

Helen Mirren valójában Ilyena Lydia Mironoff néven született 1945. július 26-án Londonban, anyai ágon angol, apai ágon emigráns orosz arisztokrata szülőktől. A lány, akit otthon Helennek szólítottak, apja kívánságára beiratkozott az egyetem tanári szakára, de sikerrel jelentkezett a National Youth Theatre meghallgatására is.

Helen Mirren fiatal

Végül a színészetet választotta. Pályafutásának csúcsára A királynő című, a Diana hercegnő halála utáni egy hét eseményeit nyomon követő filmmel ért 2006-ban. Hatodik királynő-szerepéért, II. Erzsébet megformálásért megkapta a brit BAFTA-, a Golden Globe- és az Oscar-díjat, továbbá az Európai Filmakadémia kitüntetését is.

Helen Mirren sosem volt nyitott könyv, visszafogott eleganciája és titokzatossága legendás, így hát nem is olyan meglepő, hogy több olyan dolog is van, ami nem köztudott a színésznőről.

Ő volt Liam Neeson egyik nagy szerelme

Liam, akit mindenki néhai felesége, Natasha Richardson tragikus halála miatt sajnál a mai napig is a világ, 1991-től négy éven át alkotott egy párt Helennel. Akkoriban mindenki azt hitte, hogy a hét év korkülönbség ellenére házasság lehet a dologból. Helen is úgy emlékszik vissza azokra az évekre, melyek meghatározóak voltak az életére. “Mi nem randiztunk, mi együtt éltünk négy évig. Komoly volt. Én szerencsés!” – nyilatkozta egyszer.

Egészen 52 éves koráig nem ment férjhez

Sosem volt házasságellenes, egyszerűen csak nem tartotta magát tipikus feleség alapanyagnak. Aztán találkozott Taylor Hackford rendezővel, akinek végül hajlandó volt kimondani az igent 1997-ben.

Az anyaság számára nem volt megírva

Helen életéből egy szerep kimaradt, ez pedig az anyaszerep. Sokáig tervezte, várta, hogy vele is megtörténjen, de végül le kellett mondania róla.

2007-ben őt választották meg a világ legszexibb érett nőjének

Stílusa egészen kifinomult, alakja 75 évesen is irigylésre méltó. Ő maga a sikk. Nem csoda hát, hogy beelőzte Meryl Streepet és Judi Denchet is.

Van egy titkos tehetsége, amiről szinte senki sem tud

Helen őstehetség, ha frizurákról van szó. Bár sosem tanulta, profin kezeli az ollót, a hajvágás az egyik titkos képessége.