Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

Helix – Ütősen kezdett a 2. évad

Kezdett a Helix 2. évada és alaposan megújult a sorozat, nem csak az új helyszín miatt, hanem dramaturgiai szempontból is. Aki az első évadban letette a sorozatot, az most újra bepróbálkozhat, akinek bejött az első évados miliő az könnyen csalódni fog a Helix pilotjában.

helix-season-2-poster

Pedig, akár csak az első évadban ismét egy elég ocsmány vírussal állunk szemben, ami ezúttal meg is öli az áldozatot, nem csak zombivá változtatja. A történet ezúttal egy trópusinak látszó szigeten játszódik, ide érkeznek meg hőseink kutatni egy vírus után, amely talán innen szabadult el és hajtotta igába az egész világot.

Helix s2 virus

A jelenben az első évad hősei Peter és Sarah (na meg egy új arc) kutakodnak a szigeten, majd belefutnak egy elsőre leginkább egy szektára hajazó csoportosulásba, amelyet egy Michael testvér (Steven Weber) nevű fickó vezet és akik valami csúnya rituálékat tartanak.

Közben a harminc évvel később futó idősíkon (szerintem zseniális volt a flashforward kibontása a nyúllal) Julia is megérkezik a szigetre, aki szintén a vírus miatt jött, s az ő karakterén keresztül tudjuk meg, hogy az innen kiszabadult vírus olyan erős, hogy még a halhatatlanok szervezetét is megtámadta.

Helix-Season-2-Main

A Helix második évada egyelőre teljesen különálló sztori, de azért volt jó pár visszautalás az első évadra és néhány utalás az első és második évad közötti eseményekre, arra például nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy hogyan jutott Alan Farragut karaktere idáig.

Jó hír, hogy a liftzene maradt, a maszkokkal nem finomkodnak, ráadásul egy-két remek ötlet is felbukkant a pilotban, nagyon hiányzik azonban az a klausztrofób érzés, amit a sarkkörös évad adni tudott, hiszen hiába egy szigeten játszódik a sorozat, valahogy nem tűnik olyan szűknek mint a porrá lett kutatóállomás. Szerintem egyébként a flashforwardok mellett idővel flashbackek is jönnek majd, aminek következtében sokkal szorosabban kapcsolódik majd a Helix első és második évada, de ez majd kiderül.

10/7

<