Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

Helix – A SyFy leszámol a gagyival

Nem túlzás azt állítani, hogy SyFy sorozatokat az ember akkor néz, amikor már tényleg nincs más éppen a gépen, vagy akkor, amikor egy kis guilty pleasure-re vágyik. Mostanáig.

Nem túlzás azt állítani, hogy SyFy sorozatokat az ember akkor néz, amikor már tényleg nincs más éppen a gépen, vagy akkor, amikor egy kis guilty pleasure-re vágyik. Mostanáig.

Helix - Pilot

A Haven vagy éppen a Defiance épp az a minőség, ami még elég távol áll attól, hogy “minőségi cuccnak” nevezzük, azonban elvitathatatlan, hogy előbb már 4 éve nyújt kiváló szórakozást, még a másik egy elég szimpatikus évaddal debütált tavaly, ráadásul egy elég éhes réteget szolgál ki. És akkor jött most a Bitten– ami nem jött be – , meg a Helix. ami nagyon is bejött.

Mondjuk a sarkvidéken elszabadul egy gyilkos kór, amelyet egy tudóscsoport kíván megállítani, de idővel egyre inkább megtizedelődnek-sztori nem nevezhető éppen egyedinek és újnak, de sorozatként eddig nem igazán tudtuk elképzelni. Mármint azt, hogy sorozatként hogy lehet ezt úgy megvalósítani, hogy érdekes, izgalmas és félelmetes legyen és ezek a jelenetsorok mondjuk ne ismétlődjenek minden epizódban. Na ez utóbbit nem tudjuk garantálni, mert a duplaepizódos pilotban szinte mindent ellőttek, amit egy – ilyen – horrorban ellehet.

Szomorúak mégsem vagyunk, mert ez a pilot a SyFy-hoz képest igenis minőség volt, komolyabb üresjárat nélkül, nem rossz színészekkel és érdekes sztorival, bár a Lostban már Sayid által az örök vadászmezőkre juttatott Hiroyuki Sanada utolsó pillanatai talán pont nem kellettek volna így kezdésnek. Persze amíg nem tudjuk, hogy a dolog hová fut ki, nem nagyon kell ezen stresszelnünk.

A Helix pilotja egyébként tartalmas volt, feszült, sőt talán még érdekes is, igaz a kötelező család szál ebből a sorozatból sem maradhatott ki (sajnos), ahogy az ezzel együtt járó szerelmi háromszög-négyszög sem.

Azonban amíg csak ennyi negatívumot tudunk felhozni a sorozattal szemben, akkor nagyon jó úton jár a sci-fi-horror.

10/6

<