Hidegfront a nyár közepén – Elkezdődött a Trónok harca új évada

-

Az utóbbi évek legnépszerűbb, legtöbb nézőt megmozgató fantasy története befordult a célegyenesbe. Kezdetét vette a Trónok harca utolsó előtti, hetedik szezonja.

A világ lakosságának jelentős része ma örömünnepet ül. Sokan valószínűleg szertartásos táncot járnak, miközben egyikük a The Rains of Castamere-t gitározza, majd jó eséllyel leülnek, és a könyveket ugyan ismerő, de manapság ebből eredő trollkodási kapacitással már nem rendelkező társuk savanyú pofájával és dugig rakott popcornos tálakkal körülvéve megtekintik a legújabb epizódot.

A hetedik évad első részét, amiről röviden úgy lehetne nyilatkozni, hogy valaminek a vége, és valami egészen újnak a kezdete.

trónok3

Azt le kell szögezni, hogy minden bizonnyal lesznek ennél még sokkal erősebb epizódok is az elkövetkező hetekben Trónok harcailag, de mi, akik jól ismerjük ezt a showt, talán nem is vártunk sokkal többet, vagy mást az évad bevezető felvonásától.

Természetesen – ahogy azt valószínűleg a többi hasonló cikkben is hangsúlyozzák – én is a nyitójelenetet emelem ki, ami azontúl, hogy végtelenül menő, de közben persze rendkívül tragikus is a képsor főhősének szempontjából, még egy hosszú ideje nyúló cselekményi vonulatra is emlékezetes pontot tesz.

Ilyen kezdés után jól esik újfent megnézni minden idők egyik legjobb, leghangulatosabb sorozatfőcímét, majd jöhet a folytatás!

trónok

Havas Jon Észak Királya lett, az Éjkirály pedig éppen nagyban vonul a Mások és az élőholtak élén a Fal felé, így Ned Stark fattyának (akiről persze már tudjuk, hogy nem is egészen az) egységbe kell fognia a közelmúlt viszályos időszakai nyomán megosztottá vált északi népeket. Eközben mellette ül Sansa, aki továbbra is az egyik kedvenc karakterem, és pont azért, mert kezdetben őt tartottam – és ebben nyilván sokan egyetértenek – az egyik legjelentéktelenebb figurának. Most pedig, láss csodát, ő Westeros legérettebb nője, és figurája egyben megrázó kisugárzással is rendelkezik, hiszen rengeteg fájdalmat, szenvedést kellett kiállnia, mire idáig jutott.

Sansához kapcsolhatjuk még az epizód amúgy kimagaslóan erős szövegezésének egyik legfontosabb megszólalását is. Sansa – ha nem is mondja ki egyértelműen – különös, de tényleges tiszteletet érez Cersei Lannsiter iránt, a nő minden aljassága és gonoszsága ellenére. Persze miután váltunk Királyvárba, megbizonyosodhatunk róla, hogy a királynő még mindig rohadt kis kurvaként tekint a Stark-lányra, de ezen ugye nem lehetünk meglepve.

trónok2

A legemlékezetesebb párbeszéd Sam vonalán hangzik el. Havas Jon jó barátja éppen a Fellegvárban próbál megoldást lelni a Mások által képviselt problémára, miközben egy kétségtelenül vicces montázs keretei között ételt szolgál fel, szart pucol, meg könyveket pakol. Közben besegít egy boncolási folyamatba is, amely közben megbizonyosodik arról, hogy a társadalom legbölcsebb tagjait sem kíméli a gyávaság vétke.

Elmondható az is, hogy összességében kiszámítható volt a nyitórész. Persze az eme hatást keltő jelenetek ettől még hatásosnak mondhatók, hiszen Arya és a tűz mellett ücsörgő fegyveresek beszélgetése egy eddig kevésbé taglalt vonallal, a közkatonák a helyzethez való viszonyulásával foglalkozik, Daenerysék záróképsora pedig szépen megadja az alaphangot az évad további szakaszához. De azért valljuk be, már akkor tudtuk, mi lesz az epizód utolsó mondata, amikor hőseink elindultak a trónterem felé. Eközben pedig ott van a Véreb is, ám az ő szála egyelőre eléggé csak lóg a levegőben, de remélhetőleg idővel megtalálja a helyét az összképben.

trónok4

 

Kapcsolódó

Repülőből ugrott a Trónok harca sztárja

A Trónok harca sztárja, Emilia Clarke részt vett egy tandemugráson, amelyet a 34. születésnapjára kapott ajándékba.

Akciókrimiben tér vissza a Trónok harca sztárja

Emilia Clarke lesz a főszereplője az idén debütáló Above Suspicion címet viselő akciókriminek,

Murder Manual – Horrorantológia a Trónok harca szépségével

A Trónok harca Daenerysét alakító Emilia Clarke főszereplésével érkezik a Murder Manuel, amely nyolc hátborzongató történetet mesél el.

Most esélyed van rá, hogy együtt vacsorázz EMILIA CLARKE-kal

Demens embereken segítene a színésznő, hogy ezzel helyet szabadítson fel a koronavírus-betegeknek. A jutalom egy életre szóló élmény.

Most a címlapon

Anya Taylor-Joy és Thomasin McKenzie Utolsó éjszakája a Sohoban

Még mindig nincs pontos premierdátuma Edgar Wright új pszichológiai horrorjának, ami 2021 egyik leginkább várt filmje. Előzetesünk sincs még, de...

Dér Heni is jogi lépéseket tesz az internetes trollokkal szemben

Dér Heni az utóbbi időben egyre több gyűlölködő és negatív kommentet kapott, ezért úgy döntött, hogy Schobert Norbihoz hasonlóan jogi lépéseket tesz az őt vegzáló trollok ellen.

Sokkal több, mint a bérgyilkos feleségének a testőre

Sokkal több, mint a bérgyilkos feleségének testőre.

A Víziót alakító színész biztos volt benne, hogy vége a Marveles karrierjének

A Bosszúállók-filmekben Víziót alakító Paul Bettany biztos volt benne, hogy azért hívatja a Marvel-univerzum agytrösztje, hogy közöljék vele, ennyi volt.

A Hírstart ajánlata

Jöhet a következő?Neked ajánljuk
Ez is érdekelhet