Hihetetlen mennyiségű új tartalom érkezik a Disney Plusra

A vállalat közölte, hogy már a Peter Pan & Wendy és a Tom Hanksszel forgatott Pinocchio című új produkcióit is a Disney+ szolgáltatáson hozza forgalomba.

Kathleen Kennedy, a Lucasfilm főnökének bejelentése szerint Ewan McGregor és Hayden Christensen a Star Wars: Obi-Wan Kenobi minisorozatban a jedimestert és tanítványát, Obi-Wan Kenobit és Anakin Skywalkert alakítja ismét.

A két színész 2002-ben Star Wars II. rész: A klónok támadása és 2005-ben a Star Wars III. rész: A Sith-ek bosszúja című filmekben szerepelt együtt. A Disney+ szolgáltatásán 2022-ben debütáló Kenobi-sorozat tíz évvel A Sithek bosszúja után játszódik majd.

A múlt héten egy másik nagy hollywoodi filmstúdió, a Warner Bros. jelentette be, hogy összes 2021-es bemutatója egyidejűleg debütál az HBO Max streamingszolgáltatásán és a mozikban.

A Warner bejelentésének értelmében új értelmet nyer a házimozi fogalma

A pandémia nagy csapást jelent az egész szórakoztatóiparra, a mozik kétségbeesetten várnak a filmekre, amelyek visszacsábítanák a nézőket a mozikba. A nagy filmstúdiók azonban a streaming iránti igényt meglovagolva az előfizetői bázisukat építik az új bemutatóikkal, a tartalomgyártók azt a közönséget akarják kiszolgálni, amely még nem kész visszatérni a mozikba.

A Disney a tervek szerint a Marvel- és a Star Wars-univerzumból tíz új tévésorozatot kínál majd streamingszolgáltatásán a következő években.

Ezek között van a The Mandalorian két testvérsorozata is.

Egy másik Star Wars-széria, az Andor is a tervek között szerepel. Ebben Diego Luna alakítja majd ugyanazt a karaktert, amelyet a 2016-os Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet című filmben játszott.

9 új Star Wars-sorozat és egy film érkezik a Disney Plusra

Az új produkciók között jelentették be azt is, hogy Patty Jenkins rendezi a Rogue Squadron című Star Wars-filmet, amelynek főhősei a Star Wars-univerzum pilótái lesznek. Ez a film várhatóan 2023 karácsonyán fog debütálni. Ezzel Patty Jenkins lesz az első nő, aki Star Wars-filmet rendez.

Jenkins Wonder Woman 1984 című, a Warner Bros.-nál készült szuperhősfilmje karácsonykor érkezik az HBO Max streamingszolgáltató kínálatába egyidejűleg a mozis bemutatóval.

A mozi-korszak vége: 10 Marvel-sorozat jön a Disney Plusra – itt vannak a részletek

A Disney csütörtökön azt is elárulta, hogy újabb Star Wars-animációs filmeken, a The Bad Batch és az A Droid Story című produkción is dolgoznak már.

A Disney streamingszolgáltatásán lesz elérhető számos, a Disney Animation és Pixar produkciójában készült élőszereplős produkció és játékfilm is.

Animációs/élőszereplős hibrid filmben tér vissza például Chip és Dale, a Csipet Csapat két tagja. A mozibemutatóval egy időben kerül a Disney+-ra a Raya and the Last Dragon. Ezen felül most már az is biztos, hogy a David Lowery-féle Peter Pan And Wendy, a Robert Zemeckis által rendezett élőszereplős Pinokkió-film, a Bűbáj folytatása, azaz a Disenchanted, valamint a Szörnyella de Frász életére fókuszáló Cruella is és készül egy Toy Story spin-off is, amelyben a Buzz Lightyear figuráját ihlető űrhajósra koncentrál majd.

A Vaiana, a Hős6os, a Zootropolisz és A hercegnő és a béka című Disney-animáció is sorozat formájában folytatódik tovább.

A stúdió vezetői azt ígérték, hogy a felhasználók minden héten számíthatnak valamilyen új tartalomra.

A Disney+ szolgáltatását bő egy éve indította el a Disney vállalat. A streamingszolgáltatásnak már 86,8 millió előfizetője van, ami jóval meghaladja a vállalat saját előrejelzését a vásárlói kör növekedésével kapcsolatban.

A vállalatnak a hozzá tartozó Hulu és az ESPN sport-streamingszolgáltatás előfizetőivel együtt összesen már mintegy 137 millió előfizetője van. Ezzel azonban még mindig a Netflix mögött áll, amelyre világszerte 200 millióan fizetnek már elő.