Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Hogy juthatok hozzá az RTL Most Plusz szolgáltatáshoz?

Az RTL Klub legérdekesebb tartalmai mostanság az RTL Most+ Plusz szolgáltatásban mutatkoznak be. De nagyon úgy tűnik, hogy ezt valójában nagyon kevesen élvezhetik ki.

A koronavírus-járvány miatt a hirdetői költések megzuhantak, egyebek mellett emiatt is fordulhatott elő, hogy az RTL Klub A Tanár 3. évadát és az Apatigris első évadát is levette a képernyőről.

Mindkét sorozat az RTL Most Plusz felületen érhető el, ahogy egyebek mellett a Mellékhatás sorozat is ezen a felületen debütált, és azóta is ide kerül fel egy héttel a tévés premier előtt az aktuális epizód.

Az RTL Klub gőzerővel promózza is az RTL Most+ nevű szolgáltatást (érthető módon éppen az elmaradt hirdetések helyén) miközben a szolgáltatás csak egy szűk körben és számukra sem egyértelmű módon érhető el.

Én speciel Vodafone-os vagyok, vagyis pont lehetőségem lenne hozzájutni a KÓD-hoz, csakhogy sem az RTL Klub, sem a Vodafone felületén nem találok leírást arról, hogy pontosan miként is igényelhetem az RTL Klub digitális videotárának belépési kulcsát.

De tényleg, ha a Vodafone – személyes véleményem szerint egyébként kicsit sem ügyfélbarát és egyszerű – weboldalán próbálok keresgélni…

… vagyis ahhoz előbb meg kellene találnom a keresőt…

Vodafone RTL Most Plusz

Nem sikerült…

Marad tehát jó barátom a Google, íme az első három találat, higgyétek el – bár szerintem már tapasztalatból tudjátok -, a többi még ennyire sem visz előre…

Vodafone RTL Most Plusz kód igénylés

A harmadik találat talán a legrelevánsabb, de ez egy egyszerű sajtóközlemény arról, hogy mostantól az RTL Most+ szolgáltatás Vodafone-előfizetők számára is elérhető. Csak éppen az nem derül ki a közleményből, hogy mégis hogyan.

RTL Most Plusz közlemény

A hangos jelzőkkel teletűzdelt közleményből megint csak nem derül ki, hogy pontosan mi a folyamata annak, hogy hozzájussunk a szolgáltatáshoz. Nem hogy részletes leírás, de még utalás szintjén van, ellenből olyanokat idéznek a bullshitgenerátorból, hogy attól még a szomszédban lakó Marika néni is dühbe gurul. Például, hogy: “közös célként tekint a nem lineráris tartalomfogyazstás népszerűsítésére”.

De ha már itt tartunk… Miért nem volt elég az RTL Most szolgáltatás? Mi szükség volt az RTL Most+-ra, ha az egyébként nem fizetős?

Prémiumszolgáltatásként hirdeti az RTL Magyarország, de a Plusz mindössze annyiban különbözik a sima RTL Most-tól, hogy csak nagyon kevesen tudják elérni és azok is folyamatosan technikai hibáktól szenvednek?

“Keveset tudsz és azt is rosszul” – ezt általában én használom, amikor vérig szeretnék sérteni valakit, márpedig az RTL Most Plusz esetében ez a helyzet áll fenn.

Az olvasói visszajelzések alapján egyébként a lejátszó még nem igazán szuperál, visszatérő elem az Error néven ismert hibaüzenet, vagyis nagyjából annyi esélyünk van élvezni az RTL Most+ szolgáltatáson keresztül élvezni a kedvenc sorozatainkat, mint kivont karddal rohangálni a szőnyeg alatt.

RTL Most Plusz hibaüzenet online filmsor

Kérdéseink az alábbiak:

Mennyien használják jelenleg a széles körben elérhető ingyenes RTL Most és a szűk körben elérhető, de szintén ingyenes RTL Most+ szolgáltatást?

Mi szükség az RTL Most+-ra, ha az egyébként nem fizetős szolgáltatás? Miért nem elég az RTL Most? Mitől prémium az RTL Most+, azon felül, hogy a tévénézők nagy része leírás hiányában és a szolgáltatók szűkössége miatt nem jut hozzá? (Eltekintve attól, hogy 5 nap után sem kerül lakat egy műsorra.)

Miért nem találni az interneten egyértelmű leírást arról, hogy az RTL Most+ szolgáltatáshoz hogyan juthatnak hozzá a különböző szolgáltatókon keresztül?

Miért szükséges egy félkész, technikai hibáktól hemzsegő műsortár főműsoridőben való promózása, miközben az RTL Most stabilan működik?

Mi a hosszú távú cél az RTL Most és az RTL Most+ szolgáltatással?

(Kérdéseinket elküldtük egyébként az RTL Klubnak, amint válaszolnak frissítjük a bejegyzést.)

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<