Filmek, sorozatok, kultúra

Hogyan lesz így Fekete Párduc 2?

Az általános vélekedés az, hogy Chadwick Boseman halálát követően nagyobb tiszteletlenség lenne nem folytatni a Fekete Párducot, mint folytatni.

Chadwick Boseman váratlan halálával érthető módon rengeteg a kérdőjel jelenleg a Marvel-univerzumban és bármennyire is súrolja a kegyeleti etikusság halálát a Marvelnek újra kell terveznie a negyedik fázisát.

Shuri Fekete Párduc

Eredetileg 2022-ben érkezett volna a következő Fekete Párduc mozifilm, de mivel a színész – minden hitét a gyógyulásba vetve – a Marvel előtt is titkolta a betegségét, a stúdiónak esélye sem volt felkészülni a váratlan tragédiára.

Nem valószínű, hogy lesz színészcsere

A hírek szerint Ryan Coogler már letette a Fekete Párduc 2. alapjait, amit jó eséllyel át kell írni, ugyanis nehezen elképzelhető, hogy a stúdió egy másik színészt igazolna T’Challa szerepére – ahogy tette azt Hulkkal (Edward Norton helyett Mark Ruffalo), vagy akár Hadigéppel (Terrence Howard helyett Don Cheadle).

A Fekete Párduc egy cím és nem egy karakter

Azt már a Fekete Párduc első felvonásában is láthattuk, hogy T’Challa már az első részben elveszítette a Fekete Párduc címet, mikor Erik Killmonger (Michael B. Jordan) kihívta és legyőzte őt. Vagyis jó esély van arra, hogy T’Challa helyét egy új Fekete Párduc vegye át, amire jó esélye van Shurinak, akit Letitia Wright alakított az első filmben.

A Fekete Párduc szellemi és kulturális örökségének megőrzése szempontjából Letitia Wright tűnik a legjobb választásnak, de nem feltétlenül kell ragaszkodnia ehhez a Marvelnek, hiszen ott van a talonban a The Walking Deaddel világhírnévre szert tevő Danai Gurira is, aki Okoyet alakította a Fekete Párducban vagy a Nakiat alakító Lupita Nyong’o akik ugyancsak méltóak lennének a szerepre.

Shuri Nakia és Okoye Fekete Párduc

Azt pedig csak halkan jegyezzük fel, hogy a Doctor Strange az Őrület Multiverzumában látogatást tesz a Multiverzumban, vagyis anélkül folytathatnák egy új Fekete Párduccal, hogy T’Challa karakterét végleg eltüntetnék…

Facebook
<