Filmek, sorozatok, kultúra

Hollywoodi sci-fiben kapott főszerepet egy Erica nevű japán android

Japán tudósok építettek egy Erica névre hallgató, mesterséges intelligenciával rendelkező robotot, megtanították színészkedni, és Hollywoodban már rá is osztották egy hatalmas költségvetésű film főszerepét.

Az Erica nevű robotot egy sci-fi főszerepére választották ki, amelynek egyszerűen B lesz a címe, és három vizuális effektekkel foglalkozó filmes találta ki.

A sztori a leírás alapján a Frankenstein modern verziójára emlékeztet: egy tudós kifejleszt egy programot, hogy tökéletesítse az emberi DNS-t, amiből különféle problémái lesznek, de az így kreált, mesterséges intelligenciájú nőt, Ericát mindenképpen meg akarja szöktetni a laborból – írja a Hollywood Reporter.

A filmet Bondit Capital Media, valamint egy New York-i és egy belga cég karolta fel, a költségvetése több mint 70 millió dollár lesz.

A robotot készítő tudósok elmondása szerint meg is tanították Ericát a method acting, azaz a beleélésen alapuló színészet alapjaira, érzések szimulálásával és, ahogy fogalmaznak, jellemfejlesztéssel.

Forrás Index
<