Hír és közéleti magazin

Horváth Cintia és Sipos Peti esett ki A Konyhafőnök VIP-ből

Kialakult a piros csapat középdöntős mezőnye, hiszen két híresség is kiesett A Konyhafőnök VIP-ből.

Vizsgafeladattal szembesültek a VIP-ek, Rácz Jenő mentorként egész héten tanította, képezte őket, ma eljött a számonkérés ideje, ki, mit sajátított el, hova fejlődött? A bizonyításhoz egy tökéletes steak, egy tökéletes kacsamáj és egy tökéletes bárányborda elkészítésére volt szükség. Extra nehezítésként ezeket mind egy tányéron kellett prezentálni.

A korábbi páros főzés végén eltört tálaló miatt ma többen főztek az eredeti tervekhez képest. Ezért rögtön az első feladatot követően kiesett egy versenyző: Sipos Petinek kellett elhagynia a konyhát! Egy híresség azonban csatlakozhatott Feke Palihoz a galérián: Pokorny Lia rögtön középdöntőssé vált.

 

Rizikós főétel” lett a második feladat neve, ugyanis a versenyzők csak az alapanyagpárok egyik felét láthatták, a másik felet búra takarta el, így kellett választaniuk. Borjúszűz mellé velőscsont, Szent Péter hal mellé tengeri alga, a garnélarákok mellé kávé, az egész galamb mellé pillecukor, a sertésszűz mellé birsalma dukált.

Egyedül az élő tarisznyarákok maradtak a pulton, de ekkor lépett közbe Fördős Zé! Hamar ki is derült, hogy a tarisznyarákok párja madagaszkári vanília volt. Akinek pedig ezt a párosítást meg kellett valósítania: Sárközi Ákos!

Varga Miki elsírta magát A Konyhafőnök VIP-ben

A nehezítés, amit a kihagyhatatlan Fördős Zé-kártyák közül húzott a séf, a “tábor” volt: azaz tábori eszközökkel kellett főznie, nem használhatta az alap konyhai eszközöket sem. A feladat végén, az utolsó piros kötényes elődöntősként – a zsűri döntése alapján – Horváth Cintia hagyta el a konyhát.

Az a baj, hogy egy rossz döntésen is dolgok múlnak. Nem hittem el, hogy ez így történt, pont a középdöntőnek a kapujában. Ez a legrosszabb érzés. Azt érzem, hogy nem fogytam ki. A gondolatok, az ötletek, a receptek itt vannak és ezt sajnálom a legjobban, hogy ezt már nem mutathatom meg

– mondta a kiesést követően a modell.

A következő héten, öt napon keresztül Sárközi Ákos választja ki a hat legjobb kék versenyzőt, hétfőtől kezdődik a kék csapat elődöntő hete.