Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

‘Hosszú utazás’ kritika


Nicholas Sparkstól már megszoktuk a tömény, romantikus sztorikat, személy szerint nekem a Szerelmünk lapjai az egyik kedvenc romantikus filmem Ryan Gosling és Rachel McAdams főszereplésével.

The-longest-ride-cover

A hosszú utazás szintén egy love story. Két szerelem története, az örök reményről, és mindarról, ami fontos az életben. Hasonlóan a Szerelmünk lapjaihoz, itt is egy öregebb ember beszél élete nagy szerelméről. A film szinte napjainkban játszódik, ahol két fiatal véletlenül egymás életébe botlik. Sophia Danko (Britt Robertson) művészettörténetet tanul egy főiskolán, és életében először részt vesz egy rodeón. Itt ismerkedik meg Luke Collinsszal (Scott Eastwood). Sophia nagyvárosi lány, tele álmokkal, Luke pedig egy farmon él édesanyjával, és neki a rodeózás a mindene, ebből tartja fenn magukat. A két fiatal között hamarosan szerelem szövődik, azonban kérdéses, hogy két ennyire különböző ember, ilyen eltérő családi háttérrel és érdeklődéssel megtalálhatja e egymás mellett a boldogságot. Az egyik randijukról hazafele tartva, meglátnak egy balesetet, és megmentenek egy kilencven éves bácsit, Ira Levinsont (Jack Huston). Kórházba szállítják és az autó üléséről egy dobozt is kimentenek a fiatalok, ami szerelmeslevelekkel van tele – Ira és szerelme Ruth leveleivel. Innentől kezdve a két pár története különös módon egybefonódik. Láthatjuk, hogy a fiatalok szerelmével mi történik, illetve Ira és Ruth hogyan ismerkedtek meg, és hogyan lettek részesei egy nem mindennapos szerelmi történetnek.

A világhírű, ünnepelt, megannyi megfilmesített regényt író szerző kötetei a soha el nem múló szerelemről, és az örök reményről szólnak.

Ez is érdekelhet:
<