hétfő, január 25, 2021

Hostages pilotkritika – Nem ejti túszul a nézőket

-

Már látatlanban is nagyon tartottunk attól, hogy a Hostages nem igazán fogja beváltani a nézői igényeket, hiszen már a különböző sorozatokban jól bejáratott epizódtémát igyekszik komplett – limitált epizódszámú – sorozattá átdolgozni.

Hostages

Bár komoly összeesküvést sejtet, a Hostages központi témája egyszerű mint a faék: túszul ejtik az orvost és családját, aki másnap az amerikai elnököt műti. A lényeg: az elnök nem élheti túl a műtétet, különben a családnak annyi. Hogy még inkább összeesküvés szaga legyen a dolognak, a túszejtők vezetője egy jó nevű FBI-ügynök, aki az epizód során vagy háromszor elmondja, hogy a jó ügy érdekében teszik azt amit tenniük kell – és nem az “isten nevében” zsargonra kell gondolnunk, hanem mintha az USA érdekes lenne a dolog.

Dylan McDermott alakítja a sötét oldalra állt ügynököt, s bár imádjuk a színészt, több mint fájdalmasa erőltetettre írték a badass-ügynök figurát, igaz szinte minden karakterről elmondható, hogy lerí róluk a mesterkéltség. A főhős férjének szeretője van (persze senki nem tudja), a főhős tini lánya várandós (persze senki nem tudja), a főhős kamasz fia pedig füvezik/fűvel kereskedik (persze senki nem tudja) és persze 20 ronggyal lóg a helyi dílernek, amit éppen az egyébként őt tanító apja koboz el tőle. Egyedül főhősünknek nincs semmi takargatnivalója otthon (vagy nem figyeltem eléggé), de vele meg az a gondom, hogy ha Toni Collettet meglátom a tévében ki akarok szaladni a világból – persze ez esetben a hiba valószínűleg az én fejemben van.

Hogy ez a “senki nem tudja” triumvirátus milyen lényegi szempontok alapján íródott a történetbe azt egyébként meg én nem tudom, hiszen egyelőre látszólag semmi szükség nincs az így is bonyolult helyzet még tovább bonyolítására, főleg ha a későbbiekben sem kezdenek vele semmi fontosat – ha mégis, akkor majd igyekszünk nagyon meglepődni, amikor apa szeretőjéről is kiderül, hogy nyakik benne van az elnök elleni merényletben.

A szkript alapján a Hostagesnek egy pöpec thrillernek (és erős drámának) kellene lennie, de mivel Jerry Bruckheimer (illetve Jeffrey Nachmanoff – Chicago Fire és Alon Aranya – Red Widow) neve is felbukkan a stábban így ilyen elvárásaink nemigen lehetnek – így hát a továbbiakban nem is sok időt pazarolnék a sorozatra, persze egy epizód esélyt még kap.

10/2

Kapcsolódó bejegyzések

2021 legjobban várt új sorozatai – TOP 25

Sorozatot néznél, de nem tudod melyikbe kezdj bele? Összeszedtük 2021 legérdekesebb és legjobb sorozatait.

Otthagyta a főszereplője az Anyák gyöngye sorozatot

Anna Faris hét évadot követően szállt ki, nélküle is folytatnák.

Friss

Újabb sorozatban vállalt szerepet Brie Larson

Brie Larson továbbra is igyekszik megtalálni az egyensúlyt a kisképernyő és a mozivászon között.

A ValóVilágból azt is megtudtuk, hogy a felsál a sertés nyakában van

A gazdálkodás hete zajlik éppen a ValóVilágban és ha már annyit tanultunk tőlük eddig is, akkor ezúttal is isszuk a szavaikat.

Keira Knightley nem vetkőzik többé, ha a filmjét férfi rendezi

Keira Knightley bejelentette, hogy többé nem vetkőzik azokban a filmjeiben, amelyeket férfi rendez.

A Hírstart ajánlata