Hubie, a Halloween hőse filmkritika

-

Hubie Dubois elég együgyű, kissé túlkoros fiatalember, aki nagyon sok mindentől megijed, de mégis minden Halloweent azzal tölt, hogy szülővárosa, Salem lakói biztonságosan ünnepeljenek. Ebben az évben egy szökött elmebeteg és egy gyanúsan viselkedő új szomszéd vonja magára Hubie figyelmét. Amikor fiatalok, majd felnőttek is kezdenek az éjszaka folyamán eltűnni, Hubie feladatának érzi, hogy titokban együttműködjön a rendőrséggel és minden követ megmozgasson, hogy kinyomozza ki vagy mi állhat a félelmetes eltűnések mögött.

hubie-halloween-adam-sandler-netflix

Röviden és tömören ennyi lenne a Hubie, a Halloween hőse, mindez megspékelve a szokásos, elfogadásról szóló tanmeséről, ami miatt mondjuk a fiatalabb korosztálynak kifejezetten ajánlott. Egyébként is elmondható, halloweeni film létére azért természetesen nem tolja túl a borzongatást.

Adam Sandler álmából felkelve is hozza ezt a kissé együgyű, mégis szerethető figurát, de  többi szereplő is inkább karikatúra, mintsem valamilyen szinte is megírt karakter.

Adam Sandler Kevin James Hubie a Halloween hőse

A filmben egyébként több kisebb-nagyobb és cameo szerepben felbukkan Kevin James, Julie Bowen, Maya Rudolph, Peyton List, Noah Schnapp, Steve Buscemi, Ray Liotta, Shaquille O’Neal és Ben Stiller, ahogy természetesen Rob Schneider sem maradhatott ki a mókából, valamint Adam Sandler felesége (Jackie) és gyermekei (Sunny és Sandie) is felbukkan.

Halloweeni film révén azért lehetne egy kicsit erősebb az atmoszféra, hiszen inkább csak különböző motívumokban utalnak arra, hogy ez valahol egy rémmese, de talán éppen emiatt lehet elindítani a gyerekekkel is, akik biztosan nem fognak halálra rémülni Hubie halloweeni történetétől és a fingós, altesti poénoktól sem kell féltenünk őket.

Kapcsolódó

A mozikat elkerülte, de streamingen itthon is debütál a Rendbontók

A megtörtént esetet feldolgozó film az 1970-es Miss World szépségversenyre fókuszál, amely az események hatására a nyugati szépségideál 180 fokos fordulatot vett.

Wonder Woman 1984 filmkritika

A Wonder Woman 2017-ben bemutatott első része attól volt jó, hogy volt szíve. Filmtechikailag abban is találhattunk kivetni valót,...

Én (meg) a robot | Halálos harcmező filmkritika

Megérkezett az év első akció sci-fije, méghozzá a Netflixre forgatott Halálos harcmező.

Pieces of a Woman filmkritika

Mundruczó Kornél és Wéber Kata filmje egy tragikus otthonszülés történetét meséli el, amit akár Geréb Ágnes személye is ihlethetett volna.

Most a címlapon

2021 25 legjobban várt új sorozata

Évről évre egyre nehezebb összerakni azokat a listákat, amelyekben az előző évet próbáljuk összerakni vagy éppen az aktuális filmév...

Újabb Trónok harca-sorozatot jelentettek be

Az HBO újabb Trónok harca előzménysorozaton dolgozik, méghozzá a 90 évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódó Kóbor Lovag, vagyis a Dunk és Egg történetei alapján.

Az X-Faktor majdnem újra felfedezte a 2004-es Megasztár legjobb énekesét

Annak idején sokan rongyosra hallgattuk Torres Dani albumát, különös tekintettel az Euro Punkra és persze régen volt már a...

A mozikat elkerülte, de streamingen itthon is debütál a Rendbontók

A megtörtént esetet feldolgozó film az 1970-es Miss World szépségversenyre fókuszál, amely az események hatására a nyugati szépségideál 180 fokos fordulatot vett.

A Hírstart ajánlata