Hugh Grant és Sophia Lillis is szerepel a Dungeons and Dragons adaptációban

Nemrég adtunk hírt róla, hogy A Bridgerton családdal egy csapással közönségkedvenccé váló Regé-Jean Page is szerepet kapott a Dungeons and Dragons legújabb adaptációjában, de úgy tűnik, hogy egy másik sármőr, Hugh Grant is felbukkan majd a filmben, sőt még az AZ-ból ismert Sophia Lillis is.

Grant egy Forge Fletcher néven ismert gazembert játszik, míg Lillis karakteréről mindössze annyit tudni, hogy Doricnak hívják.

A film rendezői, Jonathan Goldstein és John Francis Daley dolgoznak a forgatókönyvön, amiről egyelőre semmit nem lehet tudni, de a korábbi filmjüket, az Éjszakai játékot ismerve nem félünk attól, hogy csalódni fogunk.

A Dungeons and Dragons (vagy D&D) egy fantasy stílusú asztali szerepjáték, amiért az 1970-es évek óta rajonganak világszerte. A játékosok a játék során harcolnak, kincset keresnek és feladványokat oldanak meg, miközben egye több tudásra tesznek szert “tapasztalatpontokat” kapnak és erősödnek.

A D&D többször is megpróbálta megvetni a lábát Hollywoodban, 2000-ben például Courtney Solomon mutatta be Sárkányok háborúja címen a saját verzióját, de elég halva született elképzelés volt. Ennek ellenére két folytatás is készült hozzá, de a 2005-ös Sárkányok börtöne 2. és a 2012-es Sárkányok börtöne 3. is inkább az a film, amit akkor néztünk meg, ha erre valamilyen módon kényszerítettek.

A D&D emellett azért folyamatosan jelen van a popkultúrában, az Agymenőkben vagy a Stranger Thingsben például folyamatosan mentek rá az utalások, legutóbb pedig a Riverdale egy komplett cselekményszálat húzott fel a D&D világára.