Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

I.T. – Behálózva villámkritika

I.T. (2016)

Én speciel John Moore-t a büdös életben nem tartottam jó rendezőnek, valamiért mégis újabb és újabb esélyt kap a stúdióktól, ezúttal például a Pierce Brosnan főszereplésével készült I.T. – Behálózva címet viselő thriller megrendezésére.

Ha ez a film soha nem készült volna el, nem lettünk volna kevesebbek vele, ugyanis egy szem eredetiség nem sok, annyi nem szorult belé, pedig a zaklatós-thrillerek zsánerén belül, még mindig lehetne igazán eredetit alkotni, a megszállottságot még bőven lehet hova fokozni.

Merthogy az I.T. valami hasonlóra kíván építeni, de kellő megalapozottság nélkül. Hősünk tulajdonképpen random módra választja ki magának újdonsült főnökének családját és elég durva módon kezdi őket terrorizálni, teljesen befúrva magát azok – egyébként start-up milliárdos – mindennapi életébe.

A Behálózva még jó film is lehetne, ha választ kapnánk arra, hogy mi az indítéka a film antihősének, csakhogy erre azon kívül, hogy „mert beteg” semmi választ nem kapunk.  Amikor pedig megjelenik az ilyen antihősökre is szakosodott „tisztítóbrigád” egyik tagja, na ott veszíti el a film minden hitelességét.

A Behálózva sem számítástechnikai, sem pszichológiai, sem krimi szempontból nem nyújt semmi kiemelkedőt, sőt kifejezetten buta történetté elegyíti a fenti kategóriákat, az meg, hogy Pierce Brosnan aláír egy ilyen filmszerepre több mint szomorú…

40%
Hanyagolható
  • Szerintünk:
<